Premierul Victor Ponta a reiterat marti necesitatea de a face dreptate militarilor afectati de recalcularea pensiilor, fara a le taia insa celor care au avut de castigat.

'Stiu ca cei 90% din militari care au avut de castigat de pe urma recalcularii nu trebuie sa piarda niciun leu, pentru ca, daca venim cu o noua lege, e posibil sa piarda si nu cred ca e corect. Sunt hotarat sa facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectati si care nu ne-au cerut bani. Stiti, in armata cea mai importanta este onoarea si trebuie sa reparam nedreptatea facuta de Emil Boc', afirma Victor Ponta, intr-o postare pe facebook, citeaza Agerpres.

Premierul declara, pe 25 februarie, ca a solicitat oficial ca in cazul in care vor fi constatate incalcari ale legii vizand pensiile militarilor, persoanele implicate sa fie trase la raspundere si a dat asigurari ca daca vreun membru al Guvernului va fi cercetat va lua 'masurile necesare'.

'Daca exista orice fel de incalcare a legii, cel care a incalcat legea urmeaza sa raspunda. Eu am solicitat oficial. Nu exista niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Daca va exista, atunci sigur ca voi lua masurile necesare', a afirmat Victor Ponta, intrebat de presa despre existenta unui dosar la DNA vizand majorarea pensiilor militarilor fara documente justificative.

El a reiterat ca Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natura administrativa, urmand ca aspectele juridice sa fie cercetate de institutiile abilitate.

Potrivit premierului, Guvernul isi propune sa identifice in perioda urmatoare o 'solutie echitabila' pentru acea categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii pensiilor militare.