Viitorul lui Adrian Nastase in politica: nu are dreptul sa fie membru de partid pina in iunie 2016

de D.T., C.P.     HotNews.ro
Luni, 18 martie 2013, 16:29 Actualitate | Politic


Revine sau nu Adrian Nastase la virful PSD dupa eliberarea conditionata? Intrebat insistent acest lucru, Victor Ponta a refuzat sa raspunda precis, invocind permanent legea si statutul PSD. Ce spune insa legea? Potrivit Legii partidelor politice Legea 14/2003, nu pot fi membri ai unui partid politic persoanele fara drept de vot. Or, prin sentinta definitiva pronuntata in 20 iunie 2012, Adrian Nastase si-a pierdut timp de doi ani dupa executarea pedepsei principale dreptul de a alege si de a fi ales. Asta inseamna ca, neavind drept de vot, nu poate fi nici membru al unui partid politic pina in 2016, cind expira interdictia. Si statutul PSD prevede clar ca nu pot fi membri persoanele lipsite de drepturi electorale.

Ce spune Legea Partidelor Politice (Legea 13/2003):

Articolul 6:
Pot fi membri ai partidelor politice cetăţenii care, potrivit Constituţiei, au drept de vot.

Ce spune sentinta definitiva de condamnare a lui Adrian Nastase (20 iunie 2014): In baza art. 334 CpP
schimba incadrarea juridica a faptei retinuta in sarcina inculpatului Nastase Adrian din infractiunea prevazuta de art. 13 din legea 78/2000 cu aplicarea art 41. alin 2 CP in infractiunea prevazuta de art 13 din legea 78/2000 si mentine pedeapsa principala de doi ani de inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit a, b si c din Codul Penal pe o durata de doi ani dupa executarea pedepsei principale. (Dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii; - n.red)

Adrian Nastase a fost eliberat conditionat, insa pedeapsa sa principala curge pana in iunie 2014 (doi ani de la data condamnarii), iar pedeapsa complementara de interzicere a unor drepturi (de a alege sau a fi ales) se aplica pentru o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei principale, adica pana in iunie 2016.

Ce spune statutul PSD:

ARTICOLUL 23:
Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat:
a) persoanele lipsite de drepturi electorale, cu excepţia celor precizate la Art. 13;
b) persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică;

Cum s-a eschivat Victor Ponta, presedintele PSD, cind a fost intrebat ce rol va avea Adrian Nastase in partid dupa eliberarea sa conditionata:

 • "Vom respecta Legea partidelor politice. O să studiez şi eu mai bine ca să vă spun care sunt interdicţiile şi în primul rând după cum se decide şi în hotărârea judecătorească. Statutul PSD nu poate decât să respecte Legea partidelor"

 • "Noi nu putem face derogări de la lege în partide. Putem să adoptăm decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional este o decizie politică. Nimeni nu ne poate obliga să organizăm alegeri sau să o ocupăm în vreun fel. Altfel, nu poate face un partid derogare de la Legea partidelor, ci trebuie să ne încadrăm"


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6684 vizualizari

 • +22 (28 voturi)    
  Hai cu derogarea! (Luni, 18 martie 2013, 16:32)

  nano2k [utilizator]

  Eu zic ca pentru AN se va face o derogare.
  Motive? Avem nevoie? Daca avem nevoie, se gasesc ele...

  Bravo, multi români vor fi interesati de acum inainte sa fure cat mai mult si sa stea apoi 8 luni la racoare...
  • +10 (16 voturi)    
   vin din urma (Luni, 18 martie 2013, 16:44)

   ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Stai ca Nastase nu a fost curat ca lacrima (asa cum doar tribunalul din Bucuresti stie sa interpreteze legea).

   Mai vin niste dosarele din urma. In curand viziteaza din nou puscaria... mai scrie o carte, doua... mai dau cu subsemnatul pe la DNA niste judecatori etc.

   Povestea continua.
  • +9 (15 voturi)    
   care racoare? (Luni, 18 martie 2013, 16:48)

   Tomis [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Eu am auzit ca a stat la sanatoriu pe banii contribuabililor. A facut macar o zi de puscarie adevarata?
  • +8 (12 voturi)    
   Numai daca furi un miliard! (Luni, 18 martie 2013, 17:25)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Daca e mai putin acolo putrezeste!
  • +9 (13 voturi)    
   DANSUL are voie (Luni, 18 martie 2013, 17:32)

   Zeroth [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Nu are nevoie de derogare. Nici sa fie eliberat nu avea dreptul si iata-l printre noi.
   Semnalele date de noua putere sunt tot mai clare.
 • +20 (24 voturi)    
  Hahaha... So what? (Luni, 18 martie 2013, 16:37)

  333 [utilizator]

  Va fi membru/Presedinte onorific/superspecial...

  ...Cainii latra, ...caravana a trecut de mult.
 • +11 (13 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 18 martie 2013, 16:42)

  NL [anonim]

 • +9 (11 voturi)    
  oua... (Luni, 18 martie 2013, 16:49)

  belamy [utilizator]

  ok, dar romanii pot sa-i numere "ouale" iarasi...?
 • +10 (12 voturi)    
  Membru de partid (Luni, 18 martie 2013, 17:01)

  MihaiC1988 [utilizator]

  Intra iara in partid, si pana in 2015 iara o sa fie in pozitie de conducere. Criminal cu acte in regula membru de partid si viitor conducator.
  Asa ne-am facut patul,asa sa ne culcam acuma...
 • +8 (10 voturi)    
  atentie (Luni, 18 martie 2013, 17:10)

  minny [utilizator]

  nu stiu daca acei 2 ani nu se calculeaza DUPA expirarea pedepsei. Chiar si acum, Adrian Nastase inca isi ispaseste pedeapsa. El e doar eliberat conditionat, practic la orice porcarie care o face se intoarce inapoi in penintenciar.
 • +15 (17 voturi)    
  ar trebui sa fie supravegheat (Luni, 18 martie 2013, 17:11)

  jackalphonse [utilizator]

  daca isi trage iar un glonte in gat? si mai mult, daca rateaza iar?
 • +12 (14 voturi)    
  4 case (Luni, 18 martie 2013, 17:14)

  Googol [utilizator]

  să vezi acum plânsete pe la televiziunile prietene, că e în continuare persecutat de mâna lungă a justiției controlate de băsescu.
 • -2 (4 voturi)    
  Ori suntem prosti, ori ne facem că nu înţelegem (Luni, 18 martie 2013, 17:46)

  felis_tigris [utilizator]

  Are o interdicţie clară. Ce o mai fi de comentat aici?
 • -3 (5 voturi)    
  ADRIAN NASTASE E PROFESOR DE DREPT... (Luni, 18 martie 2013, 17:51)

  Rose1 [utilizator]

  ... si stie foarte bine ca astazi a obtinut din partea instantei o "eliberare conditionata", care va "curge" cu toate consecintele prevazute de lege pana pe 20 iunie 2014! Din acel moment si pana pe 20 iunie 2016, domnul Adrian Nastase se va afla sub efectul pedepsei complementare prin care ii este interzis sa aleaga si sa fie ales si sa indeplineasca functii de demnitate publica/politica! Deabea dupa scurgerea celor doi ani de interdictie, domnul Adrian Nastase isi va putea exercitata pe deplin drepturile cetatenesti prevazute de Constitutie! Teoretic, el va putea candida legal abea la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului 2016 sau/si la alegerile prezidentiale din 2018 sau 2019(in functie de modificarile aduse Constitutiei cu privire la durata mandatului prezidential)! Nici un lider politic si cu atat mai putin domnul Adrian Nastase, nu va "forta" obtinerea unei "derogari" de la prevederile legale! Singura alternativa legala la situatia in care se afla in prezent domnul Adrian Nastase este gratiera sa in conditiile prevazute de Art.120 din Codul Penal! Orice alte pareri, presupuneri si/sau insinuari nu isi au rostul in acest moment! Aveti intrebari?!
  • +4 (6 voturi)    
   Am eu una ... (Luni, 18 martie 2013, 18:23)

   Dani.El [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   De unde si pana unde "domn"? Ca asta nici macar "tovaras" nu-i, e un un borfas, un mafiot ordinar.
   • 0 (0 voturi)    
    SI PE VREMEA TOVARASILOR... (Marţi, 19 martie 2013, 20:48)

    Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui Dani.El

    ...detinutii beneficiau de statutul si apelativul de "domni"! Dialectica marxist-leninista pretindea ca "tovarasii" care construiau comunismul in Romania, nu putea fi "tovarasi" cu "domnii" detinuti, definiti ca "dusmani ai poporului"! Ati inteles tovasu' Dani E.?!
  • +4 (6 voturi)    
   Da.. (Luni, 18 martie 2013, 18:34)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   Deci dupa o eventuala gratiere, dupa o eventuala schimbare a Constitutiei, niste legi si articole data cu dedicatie asa cum fac politicienii nostri de fiecare data, mai ales ca acum au si super majoritate si nici in UE nu mai sunt interesati sa "intre", se pot intampla multe. Toate vin ca o manusa pe piciorul lui Nascase.

   Tocmai de aceea isi au rost presupunerile si insinuarile. Ca si cele privind Pivnicereasa, cand de la inceput s-au facut presupunerile si insinuarile ca a fost numita Ministru al Justitiei cu un "scop", iar "plata", stabilita chiar inainte de a demisiona din CSM (conform "insinuarilor/presupunerilor" de la vremea respectiva), era un post la CCR.

   Aveti intrebari?
   • 0 (0 voturi)    
    PENTRU POSTUL DE LA CCR... (Marţi, 19 martie 2013, 21:10)

    Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    ... ar fi putut candida si fara sa se "complice" cu presupunerile/insinuarille detractorilor portocali! La CV-ul ei profesional ar fi sprijinit-o chiar si PDL-ul, daca ar fi acceptat! De altfel, Doamna Mona Pivniceru nu este nici acum membra a vreunui partid politic si ocupa postul de ministru al justitiei, care revenea prin algoritmul coalitiei USL, liberalilor! Si in iunie, cand un post de judecator la CCR va deveni vacant si care potrivit "algoritmului" revine Senatului, va candida pentru acest post la propunerea si cu sustinerea majoritatii USL din Senatul Romaniei! Se pare ca unora obisnuiti cu stilul cotrocenist tenebros si insinuant, stilul normal, legal si constitutional al doamnei ministru Mona Pivniceru le produce frisoane si puseuri de panica! Nu-i asa Alius?!
  • +1 (5 voturi)    
   am eu o intrebare (Luni, 18 martie 2013, 18:34)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   De unde atata aroganta? v-ati dat teza de doctorat cu #domnul#?
   • 0 (0 voturi)    
    NU E "AROGANTA" DOMNULE CODO! (Marţi, 19 martie 2013, 21:32)

    Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui codo

    Nu a spus chiar domnul Presedinte Traian Basescu ca nu e nevoie de scoala, ca si asa "scoala romaneasca scoate tampiti" si ca daca vrei sa sti ceva este de ajuns sa cauti pe GOOGLE si afli tot ce vrei sa sti!
    Faptul ca sunt politicos cu "domnul" Nastase tine de educatie si de aplicarea in viata reala a preceptelor biblice!
    Nu mi-am dat doctoratul cu domnul Nastase pentru ca:
    1. - sunt cu 3 ani mai batran;
    2. - acum 40 de ani, dupa 5 ani de facultate, am obtinut o licenta in istorie;
    Atat de implicati sunt uni in "razboiul romano-roman" incat NORMALITATEA li se pare anormala!
  • +3 (5 voturi)    
   da (Luni, 18 martie 2013, 18:42)

   Googol [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   am eu una: ești rudă cu infractorul năstase? dacă ții morțiș să-i lipești termeni de politețe de nume, îi poți spune foarte bine „domnul infractor năstase”. asta e formula exactă.
 • +2 (4 voturi)    
  Derogare (Luni, 18 martie 2013, 18:03)

  STEFAN A. [utilizator]

  Se va modifica statul PSD in sensul ca un fost membru de partid poate fi numit secretar general . :)
  Fiind prin definitie apartid , va putea candida ca independent la viitoarele alegeri prezidentiale . :)
 • +6 (8 voturi)    
  Ce de oameni rai pe-aici pe forum... (Luni, 18 martie 2013, 18:28)

  Alius [utilizator]

  Toti niste basisti platiti. Ce aveti mai cu omu'? Dupa ce s-a sacrificat pentru intrarea in UE? Ce mai vreti? E un erou! El este pretul platit de Romania ca sa intre in UE.

  Si s-a mai si sinucis. Cel putin o data... Cata tragedie pe capul familiei Nascase!!! Vai, vai, vai....
 • +5 (5 voturi)    
  Interdictie si pe FB!!! (Luni, 18 martie 2013, 19:03)

  Columbo [utilizator]

  ar trebui sa-i puna interdictie si pe net, ca sa nu mai aud ce debiteaza, fiindca din puscarie (la fara frecventa) mi-a facut destul greata cu povestile lui, speram sa nu mai aud de el o vreme.... Iar la gat ar trebui sa poarte o grenada legata in caz ca ii mai vine o idee buna... :)))
 • +3 (3 voturi)    
  Asta-i problema? (Luni, 18 martie 2013, 20:25)

  Supravietiutorul [utilizator]

  Aceasta este una din ultimele probleme. Adrian Nastase va din nou condamanat si va intra pe multi ani in inchisoare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by