Europarlamentarul Monica Macovei, candidat la presedintia PDL, a declarat sambata ca exista riscul ruperii PDL daca alegerile pentru sefia partidului nu vor fi corecte si a sustinut ca pentru democrat-liberali ''corectitudinea alegerilor este vitala'', potrivit Agerpres.

''Nu noi vrem ruperea partidului. (...) Noi suntem amenintati cu excluderea, noi n-am amenintat pe nimeni cu excluderea. Acum, haideti sa ne gandim la cine vrea ruperea partidului si sa ne uitam la declaratii in primul rand si la acte si la fapte, cine si unde pleaca. Daca se pune problema ruperii partidului, asta se poate intampla daca alegerile nu sunt corecte. Sunt convinsa ca poporul partidului, oamenii din partid nu vor fi de acord cu alegeri incorecte si eu trebuie sa va spun ca avem asemenea experiente proaste si semne de alegeri incorecte. Am dat exemplul prezentarii motiunii la Suceava, care are 180 de delegati. Am intrebat cati delegati sunt in sala, s-au ridicat circa 15 maini si oricum mi s-a spus ca nici cei 15 s-ar putea sa nu fie delegati. Ori scopul prezentarii motiunii e de a te adresa celor care vor vota, nu vorbesc cu unii si voteaza altii. Si in alte orase s-a intamplat asa'', a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei a fost prezenta la Cluj pentru a-si prezenta motiunea ''Reformistii'', pe care o va sustine la 23 martie cand va candida la sefia PDL. La prezentarea motiunii au fost prezenti, printre altii, Cristian Preda, Alin Tise si Daniel Buda.