Deputatul PSD de Suceava Gavril Mirza le-a spus, sambata, social-democratilor suceveni, ca trebuie sa isi consolideze forta proprie intrucat "fratia" USL nu va mai tine mult, iar la urmatoarele alegeri PSD va concura cu liberalii care vor reprezenta dreapta politica, potrivit Mediafax.

Mirza a afirmat in cadrul Adunarii generale de alegeri a organizatiei municipale PSD Suceava ca rezultatul obtinut de USL in alegerile din 2012 a fost si rezultatul urii acumulate de populatie fata de ceea ce a insemnat regimul "portocaliilor", iar electoratul are o asteptare "fantastica" de la actualii guvernanti.

El le-a spus membrilor organizatiei municipale PSD Suceava ca rezultatele alegerilor sunt ciclice si le-a reamintit ca in 1992 Ion Iliescu si PSD au castigat alegerile cu un scor mare in timp ce in 1996 alegerile au fost pierdute, dar castigate apoi in 2000 si pierdute in 2004: "Am castigat acum cu o forta politica, USL, ca o necesitate impotriva lui Traian Basescu si regimului lui. Acesta a fost principalul obiectiv, iar in 2014 ne vom atinge acest obiectiv si scapam de Basescu".

El a adaugat ca, din cate observa, PDL a plecat pe drumul spre cimitir, iar dupa 2014 este nevoie de stanga si dreapta pe esicherul politic: "Nu stiu daca va mai fi necesar USL si in 2016 si vom ajunge sa concuram cu liberalii, care vor fi pe dreapta. Va trebui sa ne consolidam forta proprie pentru ca aceasta fratie tine cat tine. Va trebui sa ne consolidam in tot judetul".

El a facut declaratiile in timp ce in sala se aflau mai multi lideri ai organizatiei municipale PNL Suceava si a mentionat ca ceea ce le transmite el social-democratilor sunt actiuni pe care le fac si liberalii: "Sunt lucruri firesti si logice", a incheiat Gavril Mirza.