Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a respins acuzatiile potrivit carora nu ar dori sa vina la munca, prin refuzul de a participa la discursul sustinut marti, in fata Parlamentului, de Traian Basescu, calificandu-le drept "jenante".

"Nu e vorba ca as avea o alta treaba, sau mi-as gasi un pretext, sau ca nu as dori sa vin la munca, citez, oricat ar fi de jenant", a spus el, intr-o conferinta de presa, argumentand ca si-a facut datoria de sef al Senatului, dar nu participa la discurs deoarece, in opinia sa, Traian Basescu este presedintele legal al Romaniei, dar nu mai este legitim.

"In calitate de presedinte al Senatului, nu voi fi prezent in plen la acest mesaj, pentru ca din punctul meu de vedere, din vara anului trecut, dupa referendum, Traian Basescu nu mai este un presedinte legitim, e un presedinte legal, dar nu este un presedinte legitim. Un om care a sfidat vointa exprimata in cel mai democratic mod de aproape 7,5 milioane de cetateni nu mai poate fi legitim din punctul meu de vedere", a sustinut Crin Antonescu.

El a precizat ca Traian Basescu are dreptul constitutional de a sustine un discurs in fata Parlamentului: "Am procedat cred, corect, fara niciun fel de interpretare, de ezitare. Ca atare, tot ce este din punct de vedere constitutional si legal obligatoriu ca presedinte al Senatului fata de presedintele Romaniei am facut si voi face", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca, "din nefericire pentru aceasta tara, Traian Basescu, dupa ce ca este ilegitim, e si descalificat in ce priveste obligatiile sale fata de politica externa pentru aceasta tara", in conditiile in care "episodul Schengen a arata un presedinte care, in loc sa faca totul pentru a maximiza sansele tarii sale, nu a facut decat sa transforme subiectul intr-unul de polemica interna, nu a facut decat sa caute vinovati imaginari pentru un esec aproape dorit".

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca va participa la sedinta de plen reunit de marti in care presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului, adaugand ca, daca presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu va lua parte la sedinta, atunci "cineva trebuie sa si munceasca", transmite Mediafax.

Intrebat daca va participa la sedinta Parlamentului in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta mesajul pe teme europene, in conditiile in care presedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus ca nu va fi prezent, Zgonea a raspuns: "Pai daca domnul presedinte Antonescu pleaca, cine conduce sedinta? Si daca toti vicepresedintii de la PSD ar pleca, cine ar conduce sedinta?".

"Trebuie sa fie un vinovat de serviciu. Nu v-ati obisnuit ca eu sunt vinovatul de serviciu? Cineva trebuie sa si munceasca", a adaugat Zgonea.