Elena Udrea si-a anuntat duminica, oficial, candidatura pentru colegiul de deputati nr. 4 din Neamt, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o in municipiul Roman, alaturi de primarul Laurentiu Leoreanu si de liderul PDL Neamt, Gheorghe Stefan, potrivit Agerpres. Elena Udrea a explicat motivele pentru care a ales sa candideze in colegiul format din municipiul Roman si comuna Ion Creanga, in detrimentul altor judete din care primise invitatii similare.

"Am avut posibilitatea sa ma gandesc carei echipe sa ma alatur, ce comunitate sa reprezint in Parlament si am ales romascanii cu care sa incep un parteneriat lung de acum incolo, sa le port interesele la Bucuresti. Am ales Roman pentru ca am avut ocazia ca in vizitele mele aici, cand am semnat contracte sau am venit sa dau o mana de ajutor dupa inundatii, am simtit oamenii de aici calzi si primitori, oameni care nu te judeca pentru vorbe, ci pentru fapte, mai mult pentru ceea ce esti decat ceea ce spun altii ca esti. Este o atmosfera in care am crescut, o comunitate stransa si este mai aproape spiritul Romanului decat agitatia Bucurestiului de astazi. Alegerea a fost categorica sa vin la Roman si sa construim pentru romascani, sa redam imaginea Romanului de care romascanii sunt mandri, sa refacem un centru religios, comercial, sportiv, turistic al Moldovei, asa cum a fost odata", a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a adaugat ca a ales special aceasta zi pentru a-si anunta candidatura la alegerile parlamentare: "Le multumesc colegilor pentru invitatia de a candida in judetul Neamt si nu este intamplatoare venirea mea astazi aici. Este o mare sarbatoare a Moldovei si a romascanilor, Sfanta Cuvioasa Parascheva. Reintalnirea mea cu romascanii a avut loc aseara intr-o atmosfera de spiritualitate, religioasa, la slujba de vecernie de la Arhiepiscopia Romanului. Am avut ocazia sa simt din nou caldura romascanilor si voi purta iconitele primite de la ei atat in campanie, cat si dupa aceea. Nu este intamplator faptul ca am fost miruita chiar de catre arhiepiscopul Ioachim Bacauanul si toate acestea le iau ca pe un semn. Nu este intamplatoare asadar venirea mea aici."

Elena Udrea a adaugat ca mizeaza pe echipa condusa de Gheorghe Stefan si Laurentiu Leoreanu si crede ca proiectele incepute in municipiul Roman in mandatul sau de ministru vor continua dupa alegerile parlamentare: "Sunt multe lucruri care se pot construi aici, este nevoie doar de oameni care sa vrea sa faca asta. Alaturi de domnul primar Laurentiu Leoreanu, de primarul Gheorghe Stefan, mai vine un umar pentru a construi. In vremuri ca acestea, cu cat sunt mai multi cei care vor sa construiasca, cu atat sansele sa reusesti sunt mai mari. Tot ce am inceput impreuna in trei ani de mandat de ministru reprezinta dovada ca putem sa mergem impreuna mai departe, luptandu-ne pentru romascani si pentru locuitorii din comuna Ion Creanga. Cred ca este nevoie de oameni care sa vrea sa faca decat sa vorbeasca. Este un nou inceput si ma bucur ca el se intampla aici, la Roman, ca se intampla astazi, intr-o zi de mare insemnatate religioasa".

Presedintele PDL Neamt, primarul Gheorghe Stefan, a declarat ca realizarile din mandatul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului o recomanda pe Elena Udrea sa candideze si sa castige mandatul de deputat in judetul Neamt: "Am apreciat-o pe doamna Elena Udrea pentru ceea ce a facut la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si a facut multe lucruri bune pentru Romania, pentru judetul Neamt si pentru municipiul Roman. A avut o deschidere totala pentru proiectele noastre. A fost unul dintre cei mai performanti ministri de dupa 1990 incoace iar realizarile din timpul de ministru o recomanda".

"Dumneai nu este venita prima data acum la Roman, a fost si in momente bune cum au fost contractele de finantare, digul de la Siret, dar si in momentele grele de la inundatiile din 2008 si 2010, atunci cand ne-a promis sprijinul care s-a materializat. Este o legatura puternica cu comunitatea romascana. Cred ca astazi punem bazele unei colaborari pe termen lung pentru dezvoltarea municipiului Roman, de redevenire a unei cetati importante pentru Moldova", a declarat si primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu.

Potrivit unei statistici intocmite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, administratiile locale din judetul Neamt au beneficiat, in mandatul de ministru al Elenei Udrea, de proiecte guvernamentale si europene in valoare de peste 100 de milioane de euro.