Parlamentarul PDL Gelu Visan, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon (care tocmai si-a dat demisia din UNPR) si afaceristul Gigi Netoiu sint in discutii cu Dan Diaconescu pentru a candida pe listele partidului acestuia, PPDD, la alegerile parlamentare din decembrie, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Gelu Visan este deputat PDL ales in 2008 in Dolj. Intre 2000 si 2008 a fost consilier judetean in CJ Dolj.

Antonie Solomon a pierdut postul de primar al Craiovei la alegerile din iunie 2012 in fata Liei Olguta Vasilescu. Solomon a fost primar al Craiovei in doua mandate, primul din partea PSD, iar al doilea din partea PDL. La alegerile din iunie, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR, partid pe care l-a parasit la 10 octombrie 2012. In februarie 2012, Solomon fusese exclus din PDL. Potrivit Mediafax, in martie 2010, el a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati, iar la scurt timp si-a reluat atributiile de primar, care ii fusesera suspendate.

Gigi Netoiu este un controversat om de afaceri, acuzat printre altele de prejudicierea clubului de fotbal Universitatea Craiova. El a fost membru PSD si, ulterior, UNPR.

Reamintim ca liderul liberal Varujan Vosganian a scris pe blogul sau despre tendinta unor politicieni din partidele mai vechi de a migra spre PPDD, partid pe care l-a numit "un salas de apatrizi politici". "Cei mai periculosi transfugi nu sunt cei care pleaca suparati din USL, ci aceia care pleaca cu voie de la primarie. .. Cat de sinucigasa este aceasta manevra nici nu mai e nevoie sa spun. Fiecare dedublare reduce sansele USL de a castiga alegerile", a scris Vosganian despre aceasta tendinta, cu referire la politicieni USL care migreaza spre PPDD.