Dan Diaconescu a dat miercuri in judecata guvernul pentru faptul ca a fost exclus de la privatizarea Oltchim, fiind sfatuit de avocatul sau britanic Anthony Seddon, dupa cum sustine el, sa ceara daune de doua miliarde de euro.

"Toate acuzele noastre sunt extrem de bine fondate" si "nu vedem cum dl Ponta ar putea castiga acest proces", a spus Dan Diaconescu, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti.

El va fi reprezentat in acest proces, in care contesta decizia de excludere de la procesul de privatizare, de cabinetul Fenechiu, Savu si Asociastii si de avocatul britanic Anthony Seddon.

Dan Diaconescu afirma ca avocatul britanic l-a sfatuit sa ceara despagubiri de doua miliarde de euro, in timp ce partea romana a recomandat o suma mai mica. "O sa va comunicam imediat ce vom lua o decizie", a precizat el, intrebat de presa cat va cere daune.

Patronul OTV sustine ca va solicita ca aceste daune sa fie platite "direct de familia dl Ponta, de familia dl Vulpescu" si nu de contribuabil si spune ca acesti bani se vor intoarce la combinat, daca va castiga procesul.

"Nu cerem banii statului roman, cerem banii celor vinovati, sa li se puna sechestru pe avere. Sa nu mai plateascsa contribuabilul, ci ministrul sau ministerul care e vinovat", a spus el.