Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca ministerul pe care il conduse garanteaza cetatenilor romani, clasei politice si partenerilor internationali ca referendumul va fi organizat "ca la carte", asigurand ca nu se vor inregistra fraude. Totodata, MAI ii avertizeaza pe cei ce incearca sa decredibilizeze ministerul recurgand la astfel de acuzatii ca unt obligari sa probeze declaratiile publice pe care le fac, a mai declarat Ioan Rus.

"MAI garanteaza, in primul rand romanilor, dar si clasei politice - inclusiv domnului Traian Basescu -, mai ales partenerilor internationali ai Romaniei, ca acest referendum va fi organizat ca la carte, fara fraude permise vreunei tabere. MAI va rezista oricarei expertize post referendum legate de corectitudinea procesului electoral", a afirmat Ioan Rus.

Potrivit ministrului, "MAI avertizeaza insa persoanele ce folosesc alegatii in tentativa lor de decredibilizare a acestei institutii ca sunt obligati sa probeze tot ce emit public, astfel risca nu doar sa se decredibilizeze personal dar si chiar consecinte ale rigorilor legilor romanesti."