Premierul Victor Ponta a sustinut un discurs politic la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, omitand orice referire la actele normative care ar urma sa fie adoptate. Ponta sustine ca sunt persoane care vor spune ca in raportul pe justitie sunt "numai ultimele trei saptamani din viata Romaniei". "Tot ce e rau si din 2008 si din 2009 si din 2010 si din 2011 propaganda lor va spune ca e din cauza noastra. Va rog pe toti sa demontati aceasta propaganda fascista, ca doar fascistii si comunistii rescriau istoria de fiecare data", a adaugat Ponta. Acesta le-a mai cerut ministrilor sa nu faca niciun comentariu legat de justitie. In ciuda acestei solicitari, Ponta a comentat, facand referire la audierea de catre DNA a managerul Spitalului Floreasca, ca exista medici audiati doar "pentru faptul ca sunt medici si ca salveaza vieti".

  • Managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, Radu Macovei, s-a prezentat miercuri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat medicul Serban Bradisteanu si alte persoane pentru favorizarea infractorului, informeaza Agerpres.

"A mai fost un proces al medicilor. In 1952, Stalin i-a anchetat pe medici. Din fericire, a murit la timp si au fost eliberati. Domnule ministru, va rog sa transmiteti medicilor exceptionali, de domnul Macovei stiu ca a salvat viata multor oameni si alti medici, nu-i cunosc personal...Respectul meu pentru munca lor, pentru faptul ca au salvat si sper sa salveze in continuare vieti omenesti si regretul meu ca sunt anchetati pentru faptul ca sunt medici. Cred si imi doresc ca in 2012 sa nu reluam totusi un episod vechi din 1952", a precizat Ponta.

Imediat dupa aceasta afirmatie, premierul le-a cerut sa nu comenteze deciziile din justitie, spunand ca astazi (n.red. 18 iulie), "se mai da o sentinta in cazul domnului Patriciu".

"Va rog pe toti membrii Guvernului sa demontati minciunile si propaganda celor care vor vorbi ca in raport (n.red. raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare) sunt numai ultimele trei saptamani din viata Romaniei. Timp de 4 ani, 11 luni si o saptamana in fruntea Romaniei a fost domnul presedinte suspendat Basescu. De doua saptamani nu mai e domnul Basescu si tot ce e rau si din 2008 si din 2009 si din 2010 si din 2011 propaganda lor va spune ca e din cauza noastra. Va rog pe toti sa demontati aceasta propaganda fascista. Doar fascistii si comunistii rescriau istoria de fiecare data si sa explicati foarte clar ca ceea ce e bun trebuie continuat, ceea ce s-a constatat ca a fost gresit trebuie indreptat", a spus Ponta.

Acesta a mai afirmat ca obligatia "noastra ca si oameni politici" este concetrarea pe tot ceea ce inseamna justitie.

"adica si de procese de crime, omoruri, violuri si talharii pe care eu le consider la fel de grave si pe cele de coruptie, adica si de procesele comerciale si de deciziile civile si de faptul ca trebuie sa avem o practica unitara, ca nu e normal ca fiecare proces aproape sa se termine pe strada Batistei", a adaugat Ponta.