Avocatii lui Adrian Nastase vor depune luni o cerere de preschimbare a termenului pentru amanarea pedepsei in cazul fostului premier si, de asemenea, o cerere pentru a se comunica daca exista un proces-verbal de incarcerare.

Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Nastase, a declarat luni dimineata ca s-a depus o cerere la tribunal pentru a se comunica daca exista proces-verbal de incarcerare.

''Daca exista acest proces-verbal, atunci vorbim de o stare de detentie, daca el nu exista, vorbim numai de o procedura a punerii in executare nedusa pana la capat, asa cum ati fost informati ieri de Politia Capitalei, care are acel centru de detentie temporar'', a precizat Cazacu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca cererea va fi adresata Tribunalului Bucuresti pentru ca acesta sa confirme sau sa infirme existenta procesului-verbal.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus, joi, o cerere de amanare a executarii pedepsei lui Nastase, motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia.

Avocatul Ion Cazacu a precizat ca amanarea executarii pedepsei in cazul clientului sau poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.