"Categoric nu voi transmite, nu transmit niciunei institutii a statului, inclusiv presedintelui Romaniei, decat ceea ce este prevazut in lege", a declarat vineri premierul Victor Ponta, intrebat de jurnalisti daca ii va trimite sefului statului declaratia pe proprie raspundere a ministrului desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza de doctorat a acestuia si celelalte opere stiintifice ale sale nu constituie plagiat.

"PSD este intr-o alinta cu PNL in cadrul USL de un an si jumatate. Stiti foarte bine ca fara nicio fisura am fost impreuna si vom fi impreuna in orice actiune politica", a adaugat Victor Ponta. "Domnul Antonescu are dreptul sa vorbeasca in numele USL, in calitate de co-presedinte", a mai spus liderul social-democrat.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat anterior, tot vineri, ca liberalii vor initia procedurile de suspendare a lui Traian Basescu daca seful statului nu il va investi in functie pe Hasotti fara aceasta declaratie, motivand ca "nici Constitutia si nici alte legi nu-i dau dreptul presedintelui Basescu sa-i ceara lui Puiu Hasotti o declaratie privind lucrarile sale stiintifice".

Puiu Hasotti a anuntat, intr-o interventie la Realitatea Tv, ca a depus declaratia la Cabinetul premierului, care va fi seful sau politic in cazul in care va fi ministru, iar acesta o poate transmite mai departe daca va considera oportun.