Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat, duminica, intr-o intalnire electorala in comuna suceveana Scheia, ca Romania nu e o tara saraca, ci a fost o tara jefuita, iar jaful trebuie stopat, subliniind ca Guvernul USL repara nedreptatile, dar aceasta nu inseamna ca uita ceea ce s-a intamplat, relateaza Mediafax.

Corlatean a afirmat ca, dupa campania electorala pentru alegerile locale, va analiza cu mare atentie plangerile cetatenilor pe care le primeste si care sesizeaza fapte grave si ca va face uz de functia sa, cu respectarea legii, pentru a discuta cu institutiile de stat cu atributii de investigare, de cercetare, daca au avut cunostinta despre aceste aspecte si de ce nu au actionat.

"Sunt suspiciuni ca banii publici au fost folositi in scopuri personale de cei care conduc la Suceava administratia judeteana", a spus Corlatean.

El a aratat ca oamenii trebuie sa recastige increderea in institutiile statului si a subliniat ca institutiile statului trebuie sa-si faca datoria, iar cine greseste sa raspunda potrivit legii.

"Cand institutiile statului au fost capusate politic se intampla ce s-a intamplat, iar cetateanul nu mai e respectat si se produce jefuirea banului public", a mai spus ministrul Justitiei.

El a subliniat ca Romania nu este o tara saraca, ci a fost o tara jefuita, iar jaful trebuie stopat.

"Lucruri care s-au intamplat in Romania in ultimii ani sunt foarte serioase si multe sunt foarte grave. Romania are nevoie de o schimbare in bine. Nu mai putem continua cu dispretul fata de cetatean", a mai declarat Corlatean.

In opinia sa, PDL a facut lucruri grave si are mari responsabilitati.

"Stiti ce a fost poate cel mai rau lucru in guvernarea PDL? Ca au strigat tare ca sa isi acopere ce au facut. Si dispretul pentru oameni. Celor care au furat in tara asta le spun public ca au motive serioase, foarte serioase, sa fie ingrijorati", a spus Corlatean.

El a mai aratat ca Guvernul USL va indrepta nedreptatile, cum sunt cele legate de diminuarea veniturilor, dar ca nu va ierta pe cei care au facut cetatenii sa sufere.

"Reparam nedreptatile, dar nu inseamna ca iertam. Legea nu trebuie sa uite si nu trebuie sa ierte", a precizat ministrul Justitiei.