Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea i-a transmis, duminica, actualului ministru al MDRT, Eduard Hellvig, ca ii doreste "macar 10% din rezultatele pe care le-a avut ministerul sub conducerea ei. Intr-o postare pe bloc intitulata "Deviza Guvernului Ponta: In lipsa proiectelor, sa tipam cat mai tare!", presedintele PDL Bucuresti a pus pe seama lipsei de experienta ministeriala "declaratia traznita (a lui Eduard Hellvig) cum ca a solicitat ajutorul MAI pentru a ancheta cheltuirea fondurilor MDRT in timpul mandatului ei, intrebandu-l de ce nu a solicitat ajutorul FBI sau CIA.

"Iau declaratiile actualului ministru al Dezvoltarii Regionale ca declaratii de campanie electorala. Guvernul Ponta este in campanie electorala pentru USL. Deci, nu pot trata cu seriozitate ce spune. Cu atat mai mult cu cat, evident, domnul ministru mai are de muncit pana sa inteleaga cu ce se ocupa MDRT. Chiar daca platile la care face referire sunt facute in aprilie-mai, cand eu nu mai eram ministru, tot arata ca nu este familiarizat cu activitatea institutiei, care asta inseamna: finantari de proiecte ale autoritatilor publice locale", scrie Elena Udrea pe blog.

Fostul ministru l-a indemnat pe Eduard Hellvig sa sa verifice activitatea ministerului in perioada Guvernului Tariceanu "daca vrea sa afle cu adevarat sa afle despre alocari de fonduri pe criterii politice". Elena Udrea a adaugat ca in timpul mandatul sau au fost introduse pentru prima data criterii obiective, transparente, de finantare a proiectelor.

"In orice situatie, astept ca, in urma verificarilor pe care le va face, USL sa imi multumeasca public pentru activitatea in fruntea MDRT. Mai mult, ii doresc actualului ministru si oricui ar mai veni sa aiba macar 10% din rezultatele pe care le-am avut eu. Pana atunci, vad ca acesta taie panglici la proiectele mele, cele pe care declara ca le suspecteaza ca au fost realizate pe criterii politice", considera Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminica, la Arad, ca a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor ajutor pentru anchetarea modului in care au fost cheltuite fondurile in mandatul Elenei Udrea. Eduard Hellvig a declarat ca a avut o discutie informala cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor in acest sens, potrivit Mediafax.

Citeste si: