Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, va efectua, de luni pana miercuri, o vizita oficiala in Israel, la invitatia omologului sau, Avigdor Lieberman, anunta Agerpres. Vizita in Israel se inscrie in logica impartasita de guvernele roman si israelian privind aprofundarea relatiilor de cooperare bilaterale, se arata intr-un comunicat al MAE.

In cadrul vizitei, seful diplomatiei romane va avea consultari cu omologul sau israelian, Avigdor Lieberman, discutiile urmand sa se concentreze asupra stadiului raporturilor bilaterale dintre Romania si Statul Israel, cu accent asupra perspectivelor de valorificare a oportunitatilor economice existente intr-un numar de domenii conexe.

In acelasi timp, cei doi demnitari vor trece in revista temele politice de interes comun ale agendei regionale si internationale.

Vizita va mai cuprinde primiri la presedintele Statului Israel, Shimon Peres, la prim-ministrul Benjamin Netanyahu si la presedintele Parlamentului israelian, Reuven Rivlin.

Ministrul Andrei Marga se va intalni si cu Dan Meridor, vicepremier si ministru pentru serviciile de informatii si energie atomica, cu Uzi Landau, ministru pentru energie si resurse de apa, si cu Daniel Hershkowitz, ministrul stiintei si tehnologiei.

De asemenea, ministrul roman de Externe va sustine o conferinta la Institutul Truman (The Harry S. Truman Research Institute for the Advancement of Peace) din cadrul Universitatii Ebraice din Ierusalim si va avea o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii originarilor din Romania.