Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la evenimentul lansarii candidatilor USL Cluj, ca "nu Traian Basescu in Palatul Cotroceni este ultima reduta a propriului sau regim, ci Emil Boc la Cluj", si a spus ca USL trebuie sa castige aici alegerile locale, transmite Mediafax.

Crin Antonescu a declarat ca USL trebuie sa castige alegerile de la Cluj-Napoca si pentru ca zona este una dintre "inimile profunde ale Romaniei".

"Nu ne jucam, suntem oameni seriosi. Am spus ca facem o alianta si am facut cea mai solida alianta politica din istoria Romaniei. Am spus ca Victor Ponta va fi prim-ministru si este si va fi prim-ministru. Am spus ca daca rezistam atunci cand ne va fi mai greu, frontul se rupe in partea lor, iar oamenii sunt alaturi de noi si au nevoie de noi, si asa a fost. Trebuie sa castigam alegerile locale la Cluj, nu doar pentru ca este una dintre inimile profunde ale Romaniei, ci si pentru ca aici se da batalia simbolica, ultima reduta a regimului Basescu. Nu Traian Basescu in Palatul Cotroceni e ultima reduta a propriului sau regim, ci Emil Boc la Cluj", a spus Antonescu.

Liderul PNL i-a intrebat pe membrii si simpatizantii USL Cluj prezenti la lansare daca isi doresc sa devina Clujul "depozitul de deseuri al PDL" sau sa fie in prima linie a dezvoltarii Romaniei, "motor, brand si imagine, cu oameni ca Marga, Rus, Nicoara, Uioreanu".

Lansarea candidatilor USL Cluj a avut loc la Cinematograful "Florin Piersic", unde, alaturi de Crin Antonescu, au fost prezenti premierul Victor Ponta, liderul PC, Daniel Contantin, ministrul de Interne, Ioan Rus, parlamentari PNL, PSD si PC.

Din partea USL, la Primaria Cluj candideaza Marius Nicoara, iar la Consiliul Judetean Horea Uioreanu, in timp ce fostul premier Emil Boc este candidatul PDL pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Sambata seara, presedintele PNL, Crin Antonescu, va participa, la Deva, alaturi de liderul PC, Daniel Constantin, si la lansarea candidatilor USL Hunedoara. Mircea Molot este candidatul USL la sefia Consiliului Judetean Hunedoara, iar candidatul la Primaria Deva este Petru Marginean.