Presedintele Traian Basescu primeste duminica, incepand cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala.

La aceeasi ora este programata sa inceapa mitingul organizat de PDL la Sala Polivalenta, pentru lansarea candidatilor la alegerilor locale, unde Basescu a fost invitat. El a precizat insa sambata seara ca nu va participa la eveniment.

Seful statului a mai avut o intalnire cu delegatia FMI, BM si CE pe 26 aprilie, prilej cu care s-a discutat si despre perspectiva cresterii salariilor in sectorul public, noteaza Agerpres.

In cadrul discutiilor de la acea data dintre seful statului si delegatia comuna a FMI, BM si CE a fost subliniata importanta respectarii de catre Romania a obiectivelor si masurilor stabilite in cadrul Acordului de Asistenta Financiara Internationala Multilaterala.

Cu prilejul intalnirii de la Palatul Cotroceni au fost discutate principalele obiective ale acestei misiuni, luandu-se in considerare perspectiva situatiei macroeconomice a Romaniei si stadiul implementarii de reforme structurale menite sa contribuie la cresterea economica si sporirea competitivitatii.

Misiunea comuna a FMI, BM si CE se afla la cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by, care este in derulare cu autoritatile romane.