Candidatul independent Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", si-a depus luni candidatura pentru functia de primar general al Capitalei.

Nicusor DanFoto: Hotnews

El a sosit la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) insotit de un grup format din aproape 100 de persoane, cele mai multe dintre ele purtand cate un pachet cu o parte din cele 36.000 de semnaturi necesare pentru a candida la aceasta functie, informeaza Agerpres.

Nicusor Dan sustine ca a strans aproximativ 53.000 de semnaturi, cu ajutorul voluntarilor, si a predat BEM un CD cu semnaturile valide, alaturi de formularele cu semnaturile respective.

El a precizat ca doreste "sa investeasca in oameni, nu in betoane".

"Trebuie sa facem in asa fel incat tinerii sa nu mai doreasca sa plece din oras, iar Bucurestiul sa devina un centru regional in IT, in industrii creative si in invatamantul superior. Vrem un oras in care sa-ti faca placere sa traiesti, sa te plimbi pe strada, autobuzul sa vina la ora la care scrie pe panou."

Candidatul independent i-a indemnat pe cei 53.000 de sustinatori ai sai care au semnat pentru candidatura sa sa gaseasca alti trei sustinatori astfel incat pe 10 iunie "sa schimbe radical directia in care merge orasul".

Nicusor Dan a precizat ca s-a intalnit o singura data cu candidatul PDL la Primaria generala a capitalei, Silviu Prigoana.

"Sunt un om care nu vine din sistem si sunt un om care stie ce inseamna un oras european in secolul XXI", a mai spus Nicusor Dan.