Liderul PNL, Crin Antonescu, a acuzat faptul ca "moralistii de azi", care critica plecarile din PDL, "erau in concediu sau neatenti atunci cand in Romania, pe transferuri masive, s-a constituit o majoritate si o putere" neconforme cu votul alegatorilor.

Presedintele PNL a aratat ca in momentul in care Teodor Melescanu a fost numit de Traian Basescu presedinte la SIE, in locul lui Mihai Razvan Ungureanu, "cunoscutul moralist Ion Cristoiu titra si canta o lovitura naprasnica data PNL si lui Crin Antonescu".

"Ce-i drept, a fost neplacut. Nu am murit din asta", a comentat sec Antonescu, vorbind despre "mercenari, tocmiti pe bani".

El a aparat aceste veniri in PNL, argumentand prin faptul ca "obligatia oamenilor politici este sa atinga anumite obiective despre care cred ca sunt in concordanta cu binele public, cu interesul national".

"Nu vom fi niciodata impreuna cu persoane corupte, care au cautionat personal un regim si o putere care si-au batut joc de oameni. Vom fi intotdeauna bucurosi ca oameni de calitate sa ni se alature, pentru ca avem de construit impreuna, niciodata nu suntem prea multi pentru asta", a spus acesta, intr-o conferinta sustinuta la Timisoara, cu ocazia inscrierii fostului deputat PDL Marius Cristinel Dugulescu in PNL Timis.

Crin Antonescu a notat ca "aceiasi moralisti care pana acum acuzau PNL ca s-a topit in stanga, in USL, sunt acum ingrijorati de soarta stangii".

"USL e o alianta pe care am descris-o cinstit, transparent, ca proiectul unui guvern de uniune nationala, in care un partid de stanga si unul de dreapta se aliaza pentru un ciclu electoral, pentru a reaseza temelia unei constructii juste. Avem de intarit dreapta si o vom face, in Romania, in acest moment, in cadrul USL", a spus el.