Biroul politic al PNL a propus, la sedinta de luni, inlocuirea lui Andrei Chiliman cu Eugen Nicolaescu la sefia PNL Bucuresti, iar alti doi lideri de filiala, de la sectoarele 2 si 4, au fost schimbati din functie, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale.Potrivit acestora, decizia mai trebuie aprobata de Consiliul National Executiv al PNL, din care fac parte liderii de filiala. Nu e clar daca Andrei Chiliman va fi inlocuit si din pozitia de candidat PNL la sectorul 1. Potrivit surselor HotNews.ro,miza acestei inlocuiri este preluarea controlului organziatiei PNL Bucuresti de la garda veche a PNL de catre apropiatul lui Crin Antonescu, Rares Manescu. Liderul de filiala semneaza lista candidatilor la functia de consilier.

Andrei Chiliman si Crin AntonescuFoto: AGERPRES
  • UPDATE ora 14.00: Consiliul Naţional Executiv al PNL a aprobat luni cu majoritate de voturi înlocuirea lui Andrei Chiliman de la şefia PNL Bucureşti şi a liderilor filialelor sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei, Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu. Dan Cristian Popescu a făcut acest anunţ, precizând că a părăsit şedinţa conducerii PNL deoarece nu se mai consideră membru al acestui for. El a mai spus că nu va demisiona din PNL, transmite Agerpres.

Aceleasi surse sustin ca scandalul a pornit de la candidaturile PNL pe sectoare. Andrei Chiliman impreuna cu Vlad Moisescu l-au propus drept candidat al USL la sectorul 2 pe Cristian Popescu.

De partea cealalta, Crin Antonescu l-a sustinut puternic pe Rares Manescu pentru a candida din partea USL la sectorul 6. In urma negocierilor cu PSD, Antonescu a reusit sa-l impuna pe Rares Manescu drept candidat USL la sectorul 6. Potrivit protocolului USL, candidatii pe sectoare trebuie sa fie impartiti in mod egal. Prin impunerea lui Rares Manescu drept candidat la sectorul 6, liberalii au renuntat la propunerea lui Cristian Popescu drept candidat la sectorul 2, acesta iesind din carti.

Acest fapt ar fi provocat de fapt conflictul intre Chiliman si Antonescu, intre cei doi existand tensiuni mai vechi. Sursele citate sustin ca Andrei Chiliman si Vlad Moiesescu au sustinut puternic candidatura presedintelui organizatiei sector 2, Cristian Popescu, care a si demarat campania comandand afise deja cu el in calitate de candidat USL. In afise apare si Calin Popescu Tariceanu.

Banner USL - C.P. Tariceanu si Dan Cristian Popescu

Banner USL - C.P. Tariceanu si Dan Cristian Popescu

Foto: Hotnews

Cedarea candidaturii de la sectorul 2 partenerilor din USL a aruncat organizatia PNL Bucuresti in aer iar apropiatii lui Andrei Chiliman au inceput sa critice USL. Atfel liderul de sector 2, Cristian Popescu a criticat racolarea lui Sorin Frunzaverde in PNL iar liderul de la sectorul 4, Giani Dinu l-a atacat prin comunicate de presa pe Cristian Popescu Piedone, candidatul USL de la sectorul 4.

In sedinta conducerii PNL, deranjat de atacuri, Crin Antonescu a propus demiterea lui Andrei Chiliman, Cristian Popescu si Giani Dinu. In locul lui Chiliman, Antonescu l-a propus la sedia PNL Bucuresti pe Eugen Nicolaescu iar in locul lui Giani Dinu a fost nominalizat Dan Chitoiu, un apropiat al lui Antonescu. La sectorul 2, Dan Cristian Popescu, fostul presedinte de filiala, va fi inlocuit cu Adrian Neacsu.

Conflictul din interiorul organizatiei PNL Bucuresti este unul vechi intre garda veche de liberali si actuala conducere. Rares Manescu, sustinut puternic de Crin Antonescu, a incercat in repetate randuri sa preia controlul organizatiei de Bucuresti de la Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, apropiati ai lui Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu.