Opozitia va asigura cvorumul pentru desfasurarea sedintei de plen a Senatului de luni, a anuntat senatorul social-democrat Ilie Sarbu. "Azi asiguram cvorum pentru toate legile care au ramas restante pe MCV. Azi venim in plen, asiguram cvorumul. Nu venim sa votam decat cele trei puncte de pe ordinea de zi, respectiv Codul de procedura civila, numirea unui magistrat la CSM si legea notarilor. Si ANI, daca intra, asta e, sigur, un alt aspect", a sustinut Sarbu, citat de Agerpres.

Intrebat daca Opozitia va renunta la protestul parlamentar in cazul in care va avea majoritatea la Senat, senatorul social-democrat a afirmat ca nu s-a luat o decizie in acest sens la nivelul USL.

"Probabil dupa-amiaza la (...) sedinta USL vom analiza si acest aspect in functie de ceea ce vom avea faptic, nu doar declarativ. Daca majoritatea va fi stabila, atunci decizia va fi si ea stabila", a aratat Ilie Sarbu.

El a mai spus ca in situatia actuala Mircea Geoana ar fi cel care ar putea inclina balanta de o parte sau de alta, dar ca Opozitia nu a avut nicio discutie cu acesta.

Totodata, Sarbu si-a exprimat speranta ca, in zilele urmatoare, "poate chiar saptamana viitoare", Opozitia va avea o majoritate confortabila.

"Sunt si alti senatori din partea Puterii care ar putea sa vina alaturi de USL. Sunt mai rezervat in declaratii fiindca am mai patit-o de cateva ori ca pana la urma nu s-au materializat", a adaugat Sarbu.

La randul sau, liderul de grup al PNL de la Senat, Puiu Hasotti, a precizat ca senatorii liberali vor asigura votul pentru 'cele trei legi care tin de MCV'.

"Suntem 66 la 66, daca domnul Geoana va fi consecvent, si cred ca va fi, pentru ca a spus ca va vota alaturi de Opozitie, Opozitia va avea 67, iar Puterea 66. Nu am avut nicio discutie cu domnul Geoana, insa ma bizui pe afirmatiile acestuia", a declarat Hasotti.

Intrebat care va fi situatia la Senat daca Geoana nu va fi prezent la lucrarile plenului, Hasotti a afirmat ca, desi atat Opozitia cat si Puterea vor fi reprezentate in plen de cate 66 de parlamentari, nu crede ca Senatul va ramane blocat. "Senatul nu va ramane blocat cata vreme Opozitia are majoritate teoretic", a mai spus senatorul liberal.