Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat miercuri seara, la TVR Info, ca zilele acestea se va decide cine va fi candidatul pentru Bucuresti al aliantei electorale pe care democrat-liberalii o vor forma la nivelul Capitalei si ca acesta va reprezenta o surpriza placuta, cu sanse reale de a-l invinge in batalia electorala pe primarul general in functie, Sorin Oprescu, relateaza Agerpres.

"Avem candidat. Problema este pe care-l alegem. Nu vreau sa destainui care este candidatul PDL la nivelul municipiului Bucuresti. Se va decide in aceste zile. Va fi aici o alianta la nivel de muncipiu si va asigur ca la momentul potrivit acest personaj va fi cunoscut si va fi o surpriza. O surpriza placuta. E o personalitate care, zic eu, va face o figura foarte frumoasa in campanie, ca si in batalia cu Sorin Oprescu, actualul primar general.(...) S-ar putea sa fiti surprinsi si dumneavoastra ca acest candidat chiar are sanse reale la primaria municipiului Bucuresti.(...) Avem sanse reale sa castigam primaria municipiului Bucuresti", a sustinut Ioan Oltean.

El a subliniat faptul ca "patru dintre primarii de sectoare ai municipiului Bucuresti sunt primari ai fortelor aflate la guvernare in acest moment".

"Sunt primari care vor candida in numele acelei formatiuni politice care astazi guverneaza in Romania. Scopul si obiectivul nostru comun este acela de a castiga alegerile", a spus secretarul general al democrat-liberalilor, care a adaugat ca presedintele PDL Bucuresti va anunta cine este candidatul la Primaria Capitalei.

"Elena Udrea este titularul care va face anuntul. E vorba de un anumit atribut al functiei respective. Si fiecare trebuie sa si-l exercite in spiritul si viziunea proprie", a explicat Oltean refuzul sau de a face public numele candidatului PDL la Primaria Capitalei.

Surse democrat-liberale declarasera marti ca organizatia PDL Bucuresti sta pe un butoi de pulbere care risca sa sara in aer in orice moment. Deciziile privind sustinerea lui Silviu Prigoana pentru primaria Capitalei, alianta cu UNPR si participarea pe liste comune la functiile de consilieri locali sunt contestate puternic in interiorul organizatiei.

"Este un haos total, nimeni nu stie ce va face Udrea si de ce se intarzie atat de mult cu demararea campaniei electorale", au declarat pentru HotNews.ro, surse din interiorul PDL. Totodata, razboiul declaratiilor dintre Prigoana-Preda si Paleologu continua.