Prima runda de discutii dintre Partidul Democrat Liberal si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei privind protocolul de sustinere reciproca a candidatilor la alegerile locale va avea loc marti, de la ora 12,00, la Guvern, anunta Agerpres. Echipa PDL va fi formata din prim-vicepresedintii Gheorghe Flutur, Roberta Anastase si Sorin Frunzaverde, secretarul general Ioan Oltean, presedintele Senatului, Vasile Blaga, si vicepresedintii PDL Elena Udrea si Anca Boagiu.

"Echipa PDL care va incepe discutiile cu omologii de la UNPR pentru redactarea protocolului decis ieri (duminica - n.r.) de Colegiul Director este formata din Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Sorin Frunzaverde, Elena Udrea si Anca Boagiu", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, la finalul sedintei BPN.

Biroul Permanent National al PDL a stabilit echipa care va continua discutiile cu progresistii in vederea finalizarii protocolului de sustinere reciproca a candidatilor la alegerile locale.

Potrivit lui Voinescu, detaliile privind protocolul vor fi cunoscute la finalizarea discutiilor, principiul de baza fiind cel al sustinerii reciproce.

"Acolo unde UNPR are primari in functie acestia urmeaza sa se bucure de sustinerea PDL si acolo unde sunt primari democrat-liberali vor fi sustinuti de UNPR", a precizat Voinescu.

Purtatorul de cuvant al PDL a mentionat ca sunt si "situatii care au aparente litigioase", dar ca in cadrul acestor discutii care vor incepe chiar de luni, cel tarziu marti, aceste aspecte vor fi lamurite.

"Daca imi amintesc bine, decizia privind protocolul cu UNPR a fost sustinuta cu o vasta majoritate. Au fost doar trei - patru colegi care s-au opus", a afirmat Sever Voinescu intrebat daca in cadrul sedintei de Colegiu National Director, desfasurata duminica seara, s-a mai opus si altcineva semnarii unui protocol cu UNPR in afara liderului organizatiei PDL Dolj, Radu Berceanu.