USL a depus la Curtea Constitutionala, joi, contestatia privind investirea de catre Parlament a Guvernului Mihai-Razvan-Ungureanu, a declarat, pentru Agerpres, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

Cabinetul Ungureanu a fost investit joi de Parlament cu 237 de voturi favorabile si doua impotriva. Ministrii noului Executiv au fost audiati miercuri de comisiile parlamentare din partea carora au primit aviz sau confirmare, in lipsa de cvorum.

"Am depus astazi contestatia la CCR in care criticam hotararea numarul 1 din 2012 prin care s-a investit Guvernul Ungureanu", a anuntat liderul deputatilor social-democrati.

El a aratat ca hotararea Parlamentului de investire a Cabinetului Ungureanu incalca articolele 1, 64 si 103 din legea fundamentala.

"Criticam neconstitutionalitatea hotararii vizavi de articolele 1, 64 si 103 din Constitutie. Hotararea incalca normele constitutionale referitoare la procedura instituita pentru investirea Guvernului, in sensul ca nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidatilor de ministri in comisiile reunite si nu s-a intocmit avizul comisiei, ci doar niste procese verbale prin care se recomanda plenului sa investeasca Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu tin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date in sedinte fara cvorum", a afirmat Dusa.

UPDATE Curtea Constitutionala discuta pe 7 martie sesizarea USL

CCR va discuta pe 7 martie sesizarea USL prin care se contesta investirea de catre Parlament a Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.