Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul de numire a lui Daniel Funeriu in functia de consilier prezidential, anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Daniel Funeriu a fost inlocuit din functia de ministru al Educatiei de Catalin Baba.

De numele lui Daniel Funeriu se leaga reforma sistemului de invatamint, initiata printr-o lege pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea si continuata prin legislatia secundara. De asemenea, Funeriu a girat cel mai corect examen de bacalureat din ultimii 20 de ani, cu o rata de promovare de sub 50%.

Daniel Funeriu a facut parte din Cabinetul Emil Boc, din decembrie 2009. Fostul ministru al Educatiei a fost numit, in 2006, de presedintele Romaniei in functia de vicepresedinte al Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii (din noiembrie 2006), a fost europarlamentar si membru in grupul de experti pentru elaborarea "Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013", potrivit Mediafax.