"PDL il mandateaza pe primul ministru ca in aceste zile sa negocieze cu FMI pentru a gasi solutii de crestere a salariilor si pensiilor in aprilie 2012 (cu 5% - n.red.). Acest lucru este posibil datorita romanilor care au suportat aceste ajustari la venituri, dar acolo unde exista o posibilitate de majorare, sa se faca acest lucru. Majorarea a fost prevazuta de Guvern inca din decembrie 2011, in scrisoarea de intentie cu FMI. Mereu am avut acest obiectiv, nu am luat aceasta decizie din cauza protestelor", a declarat luni prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

"Romania si-a facut si respectat temele, urmeaza sa se gaseasca solutii care sa se simta in buzunarele romanilor. Este in interesul oamenilor sa avem stabilitate politica, adresam USL rugamintea sa ne intoarcem la masa dialogului si sa punem pe primul plan interesele oamenilor", a subliniat Gheorghe Flutur.

Liderul democrat-liberal a mai adaugat ca "PDL nu sustine alegerile anticipate, Romania nu are nevoie de instabilitate politica ce ar declansa imediat instabilitate economica. Nu trebuie sa facem jocul politic si politicianist al unor oameni din opozitie care doresc sa vina la putere cu orice pret".