Premierul Emil Boc a declarat, luni, intrebat ce a decis coalitia in privinta alegerilor, ca se asteapta motivarea Curtii Constitutionale la decizia privind neconstitutionalitatea comasarii alegerilor, potrivit Mediafax. La randul sau, liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat luni ca nu s-a luat nicio decizie in sedinta coalitiei guvernamentale cu privire la organizarea alegerilor, adaugand ca o analiza va fi facuta dupa ce Curtea Constitutionala va prezenta, cel mai probabil joi, motivarea deciziei privind legea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare.

La sosirea la sediul PDL pentru sedinta BPN, Emil Boc a fost intrebat de ziaristi ce a decis coalitia in privinta alegerilor: "Asteptam motivarea Curtii Constitutionale", a raspuns premierul, fara a face alte comentarii.

Si Kelemen Hunor a afirmat ca "Noi am analizat situatia creata dupa decizia CCR si, deocamdata, am luat o singura decizie in coalitie: asteptam motivarea Curtii care, probabil, va aparea joi. Pana cand nu apare motivarea Curtii nu intram in alte detalii, fiindca nu stim cum arata motivarea, daca in aceasta motivare se vorbeste despre prelungirea mandatelor, de suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare sau de acea prevedere prin care noi spuneam ca cei care candideaza la Parlament nu au dreptul de a candida la primarie sau la consiliile judetene si invers. In acest moment, nu stim exact daca intreaga lege va fi declarata neconstitutionala sau doar anumite aspecte. Asteptam decizia CCR pentru ca s-ar putea sa apara nuante foarte importante, de care va trebui sa tinem cont atunci cand vom lua o decizie", potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a adaugat ca liderii coalitiei nu au analizat in sedinta de luni problema alegerilor anticipate sau a celor locale, pentru ca, spune ministrul, "este imposibil sa mergi cu analize mai departe pana nu vezi decizia CCR": "Vom astepta pana joi, pana cand vom vedea motivarea Curtii si am putea intra atunci in alte detalii".

El a mai precizat ca nu este programata o intalnire a coalitiei pentru joi, dupa ce se va afla motivarea CCR, dar nici nu este exclusa aceasta varianta.