"Schimbarea sa este un targ, prin care tradatorii plecati din partidele noastre mai primesc un ciolan. Regret faptul ca Boc a dat inca o palma unui tehnocrat, asa cum i-a dat si lui Raed Arafat", a declarat marti presedintele PSD, Victor Ponta, referindu-se la revocarea din functia de ministru de externe a lui Teodor Baconschi. La randul sau, presedintele PNL Crin Antonescu a spus ca "am ajuns in situatia sa fi avut un ministru de externe atat de nesemnificativ, incat zvarlirea lui pe scari, darea lui afara, sa fie un element secundar pe agenda zilei".

Vezi mai jos declaratiile celor doi lideri USL despre revocarea lui Teodor Baconschi:

Victor Ponta:

  • Din pacate, ceea ce am spus ieri in Parlament s-a dovedit a fi adevarat. Schimbarea lui Baconschi nu are nici o legatura cu faptul ca i-a jignit pe protestatari sau cu prestatia sa lamentabila in functia de ministru de externe.
  • Schimbarea sa este un targ, prin care tradatorii plecati din partidele noastre mai primesc un ciolan. Regret faptul ca Boc a dat inca o palma unui tehnocrat, asa cum i-a dat si lui Raed Arafat. Daca l-ar fi numit pe Bogdan Aurescu, nici macar noi, cei din opozitie, nu am fi putut decat sa il laudam pentru asta. Dar Boc, in stilul caracteristic a dat o spaga tradatorilor ca aceastia sa nu dezerteze acum, cand toata strada e impotriva lor. 
  • Eu i-am spus inca de ieri domnului Boc: sper ca l-ati dat afara pe domnul Baconschi pentru ceea ce a facut si nu pentru a va asigura scaunul. E o minciuna odioasa. L-ai dat afara pentru ca trebuie sa dai o mita celor care te sustin in functie. 
  • Imi pare rau ca inca un tehnocrat a primit o palma de la Guvernul Boc. Acesti oameni trebuie convinsi ca locul lor e in sistem si dupa alegeri.

Crin Antonescu:

  • Am ajuns in situatia sa fi avut un ministru de externe atat de nesemnificativ, incat zvarlirea lui pe scari, darea lui afara, sa fie un element secundar pe agenda zilei.
  • Domnul Teodor Baconschi a fost o sluga de mana a doua si nu avem ce sa comentam. Ca sa facem niste comparatii, isi mai aduce aminte cineva pentru ce si-a dat demisia Cioroianu, ministru de externe in guvernul liberal? 
  • Domnul Baconschi, niciodata nu s-a ocupat de ceva serios, in materie de politica externa. A sarit la scandal, in termeni absurzi, in scandalul cu Franta si alte puteri europene. In rest, s-a distins prin marele proiect de a duce PDL-ului un million de voturi din afara tarii si prin a fi cel mai prost ministru de externe din aceasta tara si acest continent. 
  • Baconschi a fost atat de prost, ca exista oameni pe care taticii lor i-au dat la scoli bune. Dar au venit tot prosti. A fost atat de prost si atat de slugarnic incat a strigat acolo, in direct, va aduc eu un million de voturi din diaspora. 
  • Ce-i semnificativ din acest punct de vedere, priveste Romania. Si anume ca un asemenea om a putut sa ajunga ministru de externe al Romaniei.