O delegatie PDL condusa de presedintele partidului, premierul Emil Boc, urmeaza sa participe, miercuri si joi, la Congresul Partidului Popular European de la Marsilia, le eveniment fiind asteptat si presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax. "Congresul PPE, la care este asteptat si presedintele Traian Basescu, reuneste 16 sefi de stat si guvern din tari membre ale Uniunii Europene. Summit-ul din Franta incepe cu numai o zi inaintea Consiliului European din 8-9 decembrie, de la care se asteapta luarea unor decizii cheie pentru viitorul Uniunii Europene, pe fondul crizei datoriilor suverane", se arata intr-un comunicat PDL.

In a doua zi a Congresului PPE de la Marsilia, premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu participa la o reuniune restransa a liderilor de centru-dreapta din UE, dedicata pregatirii "crucialului" Consiliu European de la sfarsitul acestei saptamani, potrivit PDL.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor fi prezenti la Marsilia pentru aceasta reuniune.

Din delegatia condusa de Boc mai fac parte Roberta Anastase, prim-vicepresedinte al PDL si presedintele Camerei Deputatilor, Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL si ministru al Afacerilor Externe, Elena Udrea, vicepresedinte al PDL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL si ministru al Transporturilor si Infrastructurii, Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL si ministru al Muncii, Familiei si Protectiei sociale, si Mihaela Popa, vicepresedinte al PDL.

Congresul PPE, la care sunt asteptati 1.000 de delegati din 39 de state, urmeaza sa adopte o serie de rezolutii referitoare la prezentul si viitorul Europei in contextul crizei economice.

"In proiectul de rezolutie "Europa spre progres" (Moving Europe forward), PPE sustine implementarea unor reforme decisive pentru revenirea rapida la crestere economica sustenabila si intarirea disciplinei fiscale a uniunii monetare europene. PPE este cel mai mare si influent partid la nivel european si include 74 de formatiuni politice de centru-dreapta din 39 de state europene. Din PPE fac parte 16 sefi de stat si guverne din state membre ale Uniunii Europene, presedintii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European si 13 comisari ai executivului european", mai precizeaza PDL.