"Nu se poate ca toate deciziile strategice ale unui partid sa fie legate de poftele unor fosti presedinti", a declarat la RFI fostul ministru PSD al Informatiilor Publice, Vasile Dancu. El il acuza pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de faptul ca se poarta ca si cum ar fi presedintele executiv al formatiunii.

Vasile Dancu si Ion IliescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Duminica, Iliescu a acuzat "o manevra veninoasa" din partea lui Vasile Dancu prin incercarile de "a alimenta suspiciuni si neincredere intre vechii lideri - Iliescu si Nastase - si tanarul presedinte Ponta", dupa ce Dancu a postat pe blog un text intitulat "Ultima batalie a stangii: daramarea idolilor".

La rândul său, fostul premier, Adrian Năstase, îi reproşează lui Dâncu, tot pe blog, că i-a propus lui Victor Ponta marginalizarea sa în PSD, împreună cu Ion Iliescu.

De partea sa, Vasile Dâncu spune că probabil a atins "un punct sensibil, o spaimă" a celor doi.

Vasile Dancu, fost vicepresedinte PSD si reprezentant al "grupului de la Cluj", a scris pe blogul personal, intr-un amplu material intitulat "Ultima batalie a stangii: daramarea idolilor", ca in PSD "batalia este pentru ca autoritatea lui Ponta sa primeasca o ultima lovitura, iar lumea veche sa pozeze in loc de lume noua", Mircea Geoana fiind "doar un pretext". Dancu spune ca Victor Ponta trebuie "sa nu rateze ocazia de a fi primul dintr-o noua serie, nu ultimul dintr-o serie veche".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.