Partidul Social Democrat (PSD) a inregistrat datorii, din punct de vedere contabil, catre mai multi creditori, care dateaza din perioada campaniei electorale din 2009, dar le va achita pe toate, se arata intr-un comunicat transmis duminica de biroul de presa al PSD, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in urma efectuarii unui audit intern profesionist, s-a constatat faptul ca datoriile acumulate din ultima campanie electorala au crescut major cuantumul datoriilor partidului.

"Desi echilibrul financiar al partidului este pastrat, acele datorii din perioada de campanie au ajuns, in ultima perioada, intr-un punct critic, iar unul dintre creditori a ajuns in faza de recuperare a creantelor indreptata catre bunuri mobile ale partidului prin executare silita. In urma discutiilor avute cu creditorul, s-a reusit evitarea executarii silite a bunurilor mobile ale PSD", se arata in comunicat.

In comunicat se mai precizeaza ca PSD isi va achita toate datoriile, in ciuda modului in care acestea au fost facute.

"Analizele interne releva, in acest moment, faptul ca, la vremea respectiva, nu au fost inregistrate notele de receptie a produselor si serviciilor efectuate in acea perioada in beneficiul partidului", mai informeaza biroul de presa al PSD.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminica, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, ca in cursul acestei saptamani a inceput executarea silita a partidului pe care il conduce pentru una dintre datoriile din campania electorala din 2009.

Intr-un interviu acordat Gandul in 18 octombrie, Ponta a declarat ca partidul are o situatie financiara foarte rea, avand numai in executare silita datorii de doua milioane de lei.