Uniunea Social Liberala va depune motiuni simple impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu si a ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, luni, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, lider al USL, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, motiunea impotriva ministrului Transporturilor, care va fi depusa la Camera Deputatilor, se va referi la gradul redus al absorbtiei fondurilor europene, la constructia deficitara de autostrazi si la intentia de a privatiza CFR Marfa.

"Principalele acuze pe care le aducem sunt legate de gradul redus de absorbtie a fondurilor europene, care a ajuns la sfarsitul lunii octombrie de 3,7% si suntem in fata unui risc major cu privire la banii alocati pe programul de transporturi. Ne apropiem de anul 2012 - si va amintiti ca la inceputul mandatului Guvernului Boc aveam promisi 1.000 km de autostrada, iata ca la sfarsitul anului 2011 nu stiu daca vom depasi 52 km. Al treilea lucru vizeaza politica pe care Ministerul Transporturilor o aplica in domeniul privatizarilor, cu intentia de a privatiza CFR Marfa", a spus Constantin, intr-o conferinta de presa la sediul USL.

Motiunea impotriva lui Igas, care va fi depusa la Senat, vizeaza deficientele in organizarea recensamantului national si implicarea prefectului de Constanta, Claudiu Palaz, impotriva referendumului organizat de Consiliul Judetean, privitor la intentiile anuntate politic de PDL, de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii.

"A doua motiune, care va fi depusa la Senat, vizeaza politica practicata de domnul ministru Igas sau sub conducerea ministrului Igas, cand gradul de infractionalitate a ajuns la cote alarmante in Romania. Este de condamnat modul in care a fost organizat recensamantul in acest an in Romania, toate balbele pe care le-ati vazut si dumneavoastra si care au creat confuzie in randul cetatenilor. Este de condamnat modalitatea in care reprezentantul MAI in teritoriu, prefectul judetului Constanta, a incercat sa saboteze referendumul pe care cetatenii l-au dorit, pe care Consiliul Judetean l-a votat, pentru impartirea administrativ-teritoriala a Romaniei", a spus liderul USL.