"De 2-3 ani, nu numai in Romania, ci peste tot in lume se intampla lucruri pe care nimeni nu le prevedea acum 4-5 ani. Lumea occidentala, sau, cum ne place sa ii spunem, civilizata, este la o raspantie. Capitalismul si-a atins niste limite si se impun niste corectii in modul cum functioneaza sistemul bancar, cum functioneaza societatile. Este cred eu un moment in care oamenii politici din Europa trebuie sa aiba curajul sa se adreseze popoarelor lor, sa le spuna ca Europa sociala nu mai are resurse sa functioneze", a declarat, duminica dimineata, presedintele Traian Basescu, la Scoala de vara a tineretului PDL.

"Europa sociala nu mai este o solutie. A fost o solutie politica in perioada in care in unele tari din Europa functiona regimul comunist, era o contrabalansare. Dupa caderea comunismului in Europa, oamenii politici trebuiau sa aplice capitalismul performant. In Europa Occidentala s-a practicat multi ani castigarea electoratului cu bani publici, mai rau chiar, cu bani imprumutati", a adaugat seful statului.

  • Declaratiile lui Traian Basescu:

Este nevoie de un suflu nou si acest lucru trebuie sa il inteleaga in primul rand veteranii partidului, dar si voi. Veteranii sunt cei care au avut puterea sa faca o schimbare la varful partidului, in 2001, iar astazi le cer sa aiba puterea sa faca o noua primenire.

Sloganul "Smart&Right" nu se potriveste decat unei generatii tinere. Trebuie sa fie concordanta intre slogan si actiunile viitoare ale partidului.

In politica, cifra magica este 50+1. Faceti ca 50+1 sa creada in "Smart&Right".

Probabil ca nu voi fi pe placul atmosferei de aici, dar am sa va spun cateva lucruri care sunt aprecieri personale si vedeti ce e de luat din ele, daca e ceva de luat.

De 2-3 ani, nu numai in Romania, ci peste tot in lume se intampla lucruri pe care nimeni nu le prevedea acum 4-5 ani. Lumea occidentala, sau, cum ne place sa ii spunem, civilizata, este la o raspantie. Capitalismul si-a atins niste limite si se impun niste corectii in modul cum functioneaza sistemul bancar, cum functioneaza societatile.

Este cred eu un moment in care oamenii politici din Europa trebuie sa aiba curajul sa se adreseze popoarelor lor, sa le spuna ca Europa sociala nu mai are resurse sa functioneze. Europa sociala nu mai este o solutie. A fost o solutie politica in perioada in care in unele tari din Europa functiona regimul comunist, era o contrabalansare. Dupa caderea comunismului in Europa, oamenii politici trebuiau sa aplice capitalismul performant.

In Europa Occidentala s-a practicat multi ani castigarea electoratului cu bani publici, mai rau chiar, cu bani imprumutati.

Trebuie sa ajungem la o Europa performanta, capabila sa asigure prosperitatea cetatenilor prin ceea ce face si nu prin ceea ce da.

In Romania, deficitul fondului de pensii este de 14,7 miliarde miliarde lei noi pe ani.Trebuie sa imprumutam anual acesti bani. Trebuie sa facem politici sa vedem cum acest deficit poate scadea de la an la an.

Avem nevoie de reforma constitutionala, avem nevoie de reforma administrativa.