Ne-am facut cu totii, de jena, ca nu observam ce a spus Vantu recent, ca el inca din 2006 a lansat proiectul suspendarii lui Basescu. Nu cumva aceasta este una din cele mai ample actiuni politice din ultimii 5 ani? Proiectul a furnizat mii de ore de discursuri, campanii, coalitii, referendum, teme de campanie, programe comune. Nu cumva este cel mai tare proiect al politicii din ultimii cinci ani? Indirect, acesta a fost şi proiectul major al realegerii Preşedintelui Basescu: lupta impotriva celebrului 322, a parlamentului ticaloşit, impotriva mogulilor sau tonomatelor, a dat temele şi pretextele pentru a caştiga inca un mandat de cinci ani, mandat care tine la putere şi acum o guvernare care nu mai are nici o alta forma de legitimitate.

Vasile DancuFoto: Rompres

Vantu braveaza, probabil, cand a incercat sa spuna ca i-a propus un program de reforme preşedintelui ca şi singura conditie pentru sprijin, dar proiectul suspendarii lui Basescu, cu toate prelungirile lui, este un proiect major care a tinut loc de politica.

Cel mai umilitor lucru pentru intreaga clasa politica nu este limbajul stenogramelor şi nici slujul la Vantu, ci faptul ca Vantu, şi media in general, le-au oferit o vizibilitate care a tinut loc de discurs şi de proiect politic. Cei mai multi politicieni stau pe posturile de televiziune şi vorbesc in aproape fiecare seara, dar nu au spus niciodata nimic serios, de care sa ne aducem aminte. Beneficiaza doar de ceea ce, in psihologia sociala, numim efectul de simpla expunere.

​Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro