Bantuind eu prin Dilema Veche am gasit aici un text semnat de Florin Dumitrescu, text care are exact titlul postarii de fata. L-am citit de vreo trei ori ca sa fiu sigur ca omul chiar spune ce spune, anume ca reclamele la CEC adresate copiilor, de pe vremurile comuniste, care indemnau la economisire aveau ca scop, de fapt, crearea "omului nou" si exploaterea copiilor de catre cei mari. Stupefiant, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Cand in zilele astea tocmai indatorarea iresponsabila, consumerismul dus la extrem si imbecilismul reclamelor care te indeamna necontenit sa cumperi orice pentru ca e promotie, cand au loc batalii intre gospodine pe masini de gaurit prin supermarketuri pentru ca au reducere, cand toti traim consecintele traiului pe datorie, unii mai mult ca altii, acum ne-am gasit sa spunem ca "omul nou" era creat de o banala reclama la economisire.

Stiu ca Keynes (trecem peste cacofonie) ne spune ca trebuie sa crestem consumul ca sa iesim din criza, palavre, spuneti-i asta lui Boc, sa mareasca deficitul, sa vedem ce va spune. Cand toata lumea incearca sa scape de datorii iar cei care pot economisesc, cand "omul nou" capitalist, traitor pe credit moare facem referire la "omul nou" comunist care deja e mort de mult.

Nu apar, Doamne fereste, comunismul ci economisirea si "intinderea cat e plapuma". Si recunosc, mi-am invatat copilul sa stranga bani in pusculita. Asa-l fac eu "om nou".

Gresesc eu? Mai bine intrebati-i pe cei care nu-si mai pot plati creditele, sunt cu sutele de mii. "Biata" fetita se vrea harnica si-si doreste sa faca economii, o prostie, nu?

Comenteaza pe Romania Obiectiva.