Care-i pacatul national? Ala din cauza caruia nu merg lucrurile bine in Romania. Ovidiu zice ca invidia, chestia aia cu capra mea decedata si capra de peste gard inca in viata. Turambarzice ca avem doua. Ca nu gandim pozitiv si ca nu suntem perseverenti, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Eu zic ca toate trei sunt cuprinse intr-unul. Lipsa de scopuri personale. Vrem sa se intample, nu sa facem. Intr-un cuvant delasarea.

Suntem invidiosi pentru ca la altii "s-a intamplat", nu pentru ca ei au facut ceva si noi n-am facut nimic. Nu gandim pozitiv pentru ca nu se intampla din senin. Nu perseveram pentru ca asteptam sa se intample. Suntem o tara de oameni care asteapta sa castige la loto.

Vestea trista este ca de la sine nu se intampla nimic bun. Nu trece criza, nu cresc salariile, seful nu devine mai bun, Guvernul mai inteligent, Opozitia mai vie, ratele mai mici, berea mai ieftina, Justitia mai buna si taxele mai putine.

Cand fiecare o sa incerce sa schimbe ceva in viata personala fara ajutorul altora atunci o sa primeasca ajutor. Pentru ca e o vorba veche "Daca faci acelasi lucru de ce te astepti sa se intample altceva?"

Delasarea, asta-i raspunsul.

Comenteaza pe Romania Obiectiva.