Guvernul a decis infiintarea unui consiliu pentru rationalizarea cheltuielilor publice, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern. Acest lucru inseamna ca, pana acum, acele cheltuieli nu erau urmarite?, se intreaba Dan Popa, pe blogul lui.

Consiliul va urmari modul in care sunt efectuate cheltuielile publice in Romania si va atentiona ministerele, agentiile sau alte structuri care utilizeaza bani publici asupra modului in care sunt cheltuite resursele care provin din taxele si impozitele platite de cetateni, a adaugat premierul.

"Le-am atras atentia ministrilor sa fie foarte rigurosi in privinta modului in care aloca fondurile publice", a spus premierul Emil Boc.

Consiliul, care va fi condus de catre primul-ministru, va avea in componenta reprezentanti ai ministerelor Administratiei si Internelor, Finantelor si ai Corpului de Control al primului-ministru.

Pai am cateva intrebari. Cand infiintezi un comitet, se cheama ca obiectul muncii lui nu exista inainte. Prin urmare, pana acum acele cheltuieli nu erau urmarite? Ministerele nu erau atentionate, daca…? Membrii consiliului aluia vor fi remunerati sau vor face munca voluntara?

Dupa aceeasi logica, mai poate fi infiintat Consiliul pentru Citit proiectele Legislative, Comitetul pentru Deschis Usile cand Intri in Birou, Directia de Tras Apa la Toaleta dupa ce termini treaba etc.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.