Nu. Nu ma refer la actuala coalitie de guvernare PDL-PSD. Ma refer, de exemplu, la CTP si restul presei de partid, antenista sau de alta culoare, la dl Nastase si dl Iliescu, in calitatea lor de posesori de bloguri, si asa mai departe. Toti fac parte dintr-o coalitie pro-Basescu, monstruoasa prin faptul ca ne mint permanent ca ar fi impotriva actualului presedinte, desi in realitate e evident ca il protejeaza. Cum de am ajuns la concluzia asta?

Simplu. Plecand de la ipoteza ca declaratiile dlui Saftoiu au fost date cu absoluta buna credinta. Fostul sef al SIE a declarat, in esenta, ca si-ar fi dat seama ca presedintele primeste informatii de la serviciile secrete despre convorbirile dintre Ion Iliescu si Mircea Geoana pe baza unor declaratii publice facute de dl Basescu pe perioada suspendarii sale. Adica, in urma cu mai bine de un an si jumatate. Ei bine, intrebarile evidente care se pot pune aici sunt: cum de au tacut toti asa-zisii inamici politici si mediatici ai presedintelui vreme de atata timp? Poate ca ar fi tacut in continuare daca nu ar fi intervenit fostul sef SIE! Si cum de dl Saftoiu e singurul care a tras o astfel de concluzie?

O explicatie este ca autorul acuzatiilor are o inteligenta deosebita, superioara celor din coalitia pomenita mai sus, si-a dat seama ce se intampla acolo unde toti ceilalti, altfel anti-prezidentialisti de buna credinta, nu au detectat nimic. Sunt gata sa-i scot basma curata pe oricare dintre cei care vor recunoaste spasit ca nu se pot compara la putere de perceptie si deductie cu formidabilul Claudiu Saftoiu. Cealalta explicatie posibila, caci alta nu vad, este ca, desi au asistat la aceleasi declaratii publice, desi au tras aceleasi concluzii ca dl Saftoiu, fiecare din cei pomeniti mai sus au ales sa pastreze tacerea asupra acestui caz grav. Caz in care nu pot decat sa concluzionez ca il protejeaza pe actualul presedinte, desi ne mint permanent ca i-ar fi adversari! Monstruos.

In alta ordine de idei, sa ne intelegem, avem doua afirmatii aici. Una este ca, pe baza a ceea ce spune, s-ar putea deduce ca dl Basescu cunoaste ce vorbesc si planuiesc adversarii politici. Nu vad care ar fi motivul de scandal, aici. Eu pot scrie despre dedesubturile scandalului Oprea, pe baza de informatii publice si deductie – nu cred ca ma poate acuza cineva (intreg la cap) ca primesc informatii secrete de la servicii. A doua afirmatie este ca dl Basescu ar fi aflat aceste informatii din interceptari primite de la serviciile secrete. Situatia in care serviciile secrete s-ar amesteca in lupta partizana este una foarte serioasa, desigur… si ar trebui anchetata. De Parlament, care are prerogativa si mijloacele acestui control. Ei bine, foarte ciudat, niciunul din membri coalitiei politico-mediatice respective nu arata catre aceste servicii si nu pretind parlamentului un astfel de control. Nici macar dl Saftoiu n-a aratat spre ele. Foarte ciudat, nu? Ei, poate ca nu e asa ciudat daca tinem cont ca am avea un scenariu ridicol care s-a repetat si tot repetat. Ultima oara chiar inainte de suspendarea respectiva, caz care l-a avut in centru… pe dl Saftoiu insusi, in calitate de sef SIE! E amuzant pe undeva sa constati cum dezbaterea noastra publica descopera periodic exact aceleasi teme, ajungand la aceeasi concluzie rizibila:

“1. Presedintele este direct responsabil pentru greselile pe care le face SIE, caci institutia e in subordinea sa.

2. Presedintele n-are treaba sa taxeze SIE pentru greselile pe care le face, caci institutia e subordonata Parlamentului.

3. SIE nu face niciodata greseli. ”

(Inventarul Stricaciunilor Politice, “Serviciul Incoerentei Extreme, in Parlament”, 27 martie 2007)

Citeste si comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.