Paștele sărăciei

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2019, 10:26 Actualitate | Opinii


Saracie
Foto: Pixabay
Nu știu câți v-ați uitat ieri la televizor la știri. O dată pe oră, câte un reporter se afla în supermarket și ne explica nouă, telespectatorilor, cum dăm buluc să consumăm toți banii pe care îi avem pentru sărbătoare. Vine Paștele! Printre rafturile unui supermarket mergea ușor jurnalista, afișând un zâmbet "de împlinire". Nu era multă lume în magazin, după cum se vedea în imaginea colorată de produsele aranjate pe rafturi și ambalate în pungi de plastic roșii, galbene, albastre, dar poate nu filmau unde trebuie. Transmisiunea se încheie și imaginea se mută în studio, unde întâlnim același zâmbet. Urmează o nouă știre care ar trebui să binedispună telespectatorii.

Nimic la știri despre ceilalți. Adică, ceilalți care nu se pot bucura de sărbătoare. Au fost uitați. Ne aducem aminte de ei atunci când ne convine, mai ales când mai apare câte o statistică de pe la Eurostat. Vorbesc despre săracii României.

Ca să ne facem o idee, luăm ultima statistică de la Institutul Național de Statistică (INS) referitoare la acest subiect. A fost publicată în a doua parte a anului 2018 și se referă la datele pe 2017. Este relevantă pentru că nu se schimbă foarte mult de la an la an. E o ușoară scădere, cam nesemnificativă, dar nu mi-am propus să fac analiză pe motive. Prezint doar câteva date brute.

Rata sărăciei relative este de circa 23,6%, adică peste 4,6 milioane de persoane sunt sărace. În anul 2017, rata sărăciei a fost de peste 5 ori mai mare în regiunile Nord-Est ṣi Sud-Vest Oltenia ṣi de peste 4 ori în regiunile Sud-Est ṣi Sud-Muntenia, decât în regiunea Bucureşti-Ilfov. Cele mai mari rate ale sărăciei s-au înregistrat în regiunile Nord-Est ṣi Sud-Vest Oltenia (33,4%) ṣi Sud-Est (29,6%), iar cea mai mică în Bucureṣti-Ilfov (6,1%).

Situația arată prost când vine vorba de gospodăriile care au copii – 23,6% se aflau în această situație. Acolo unde sunt mai mulți copii, gradul de sărăcie crește. De exemplu, circa 3 din 5 dintre gospodăriile care au peste 3 copii sunt sărace.

INS chiar spune: sărăcia în România este foarte profundă, multe persoane având şanse reduse de a se desprinde din această situaţie într-un timp scurt.

Un alt indicator este rata riscului de sărăcie și excluziune socială. În 2017 a fost de 35,7%, adică 7 milioane persoane. În rândul copiilor, situația este gravă, 2 din 5 este în această situație, dacă luăm grupa de vârstă 0-17 ani. La fel și la grupa următoare: 18-24 ani.

Un raport realizat de Fundația World Vision România de anul trecut arată situația din mediul rural. Astfel, printre multe altele, peste două treimi dintre gospodării au probleme în asigurarea unei alimentații de calitate, membrii fiind nevoiți să cumpere alimente mai ieftine (71% dintre respondenții sondajului). În același timp, aproximativ o treime (29%) au împrumutat sau primit alimente de la rude/prieteni.

A crescut însă cu 3% numărul celor care au fost nevoiți să cumpere produse pe datorie/caiet/credit (de la 42%, în 2016, la 45% în 2018).

Foarte important: 3%, procentul copiilor care afirmă că nu au niciodată suficientă hrană și se culcă flămânzi. 9% primesc 2 mese pe zi doar uneori.Asta este România cealaltă, care nu are suficienți bani pentru a-și lua de mâncare. Poate unii dintre ei mai primesc în perioada asta câte ceva de mâncare, dar niciodată nu va fi de ajuns. Paștele e sărac pentru câteva milioane de români. Ei nu se înghesuie la ieșirea din localitate pentru a merge în vacanță, doar speră să aibă ce pune pe masă pentru copiii lor.

Nu am văzut, până acum, politici bune menite să-i ajute să iasă din situația în care se află. Poate problema este că sunt realizate în birourile de la București. În realitate, știm cu toții că, de fapt, nu se dorește și, așa cum a recunoscut oficial liderul PSD, acele suflete sunt considerate NIMIC!

Fiind la guvernare, ai capacitatea să schimbi lucrurile în bine pentru ei, dar nu o faci. Asta ce te face pe tine?
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22751 vizualizari

 • +8 (52 voturi)    
  Inegalitatea ne va distruge (Vineri, 26 aprilie 2019, 11:10)

  datornicu [utilizator]

  România este în topul tarilor europene la capitolul inegalitate. Gini index este similar cu statele unite.
  Cat timp problema nu va fi atacata de politicieni, nu putem rezolva cu multe altele derivate.
  Evident cei saraci și fără potențial de a câștiga bani vor vota cu partide gen PSD. Indiferent cât de corupte ar fi acestea.
  Pentru ca alternativa nu exista în realitate..
  Joburi nu sunt și nici nu vor apărea în era inteligenței artificiale. Cerințele de salariu minim au îndepărtat deja firme în căutare de mana de munca ieftina.
  Și atunci vom avea doar statul ca sprijin..
  Normal ca la București și în centrele economice se ignora realitatea..
  Dar o tara este la fel de bogata ca cel mai sărac cetatean. La nivel de criminalitate, sănătate mintala și educație (ca să nu mai vorbim de sănătatea celor săraci) vom suferi toți.
  Evident soluția nu va veni din România. Soluția cea mai probabila este Universal Basic Income(venit de baza necondiționat) . Dar pentru asta multe mentalități trebuie schimbate.multa apa va mai curge pe Dunăre.
  • -5 (45 voturi)    
   ce egalitate? (Vineri, 26 aprilie 2019, 11:41)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

   ce venit minim garantat?
   Acum toți care au ajutor social , NU vor să mai mncească vreodată.
   Educația adevărată în scoli si universități e soluția, dar dispar votanții PSD...
   • +9 (35 voturi)    
    Mentalitatea de sec 19 (Vineri, 26 aprilie 2019, 12:54)

    datornicu [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    Exact de genul asta de mentalitati precizam.
    Cat timp fiecare cetățean al tarii primește o suma suficienta pentru nevoile de baza indiferent de cata munca depune, mie mi se pare corect.
    Asta înseamnă și cei cu salariu 100.000 RON și cei fără un leu sau curent pe ajutor social.
    Daca vorbim de bani nemunciți putem sa analizam puțin chiriile și dividendele care sunt perfect acceptabile social...
    Bineînțeles ca în tara care a inventat proverbul cu capra vecinului am prefera sa murim de foame decât sa ne ajutam reciproc.
    • -10 (26 voturi)    
     După cum spunea Marx ... (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:41)

     BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

     De la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi ...
     • +15 (21 voturi)    
      ... care in practica a devenit... (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:37)

      xtraterestrul_roman [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

      ... de la fiecare cat mai putin (pentru ca omul se fofileaza, chiuleste cat poate), fiecaruia cat mai mult (pentru ca fiecare se 'descurca' sa 'faca rost', sa fure cat mai mult). De ce? Pentru ca asa reactioneaza omul când i se impune egalitate fara libertate. Când i se ofera libertate, atunci cam dispare egalitatea, si bogatia se concentreaza la putini, cei multi raman saraci. De aceea o societate sanatoasa si prospera, trebuie sa asigure acel echilibru intre libertate si egalitate necesar functionarii. Este simplu de spus ca cei bogati sunt muncitori iar cei saraci sunt puturosi. Dar daca intr-o lume tot mai robotizata dispar joburile 'normale' (nu toti oamenii se pot apuca de programare) iar cei saraci devin pur si simplu inutili? Nu trebuie sa li se asigure un venit UBI, din bunastarea societatii? Daca nu au deloc mijloace de trai, nu devin abrutizati necontrolabili, iar din bunastarea societatii nu trebuie creat un costisitor aparat politienesc sa-i tina sub control? Ce alegere rezonabila ar face o societate prospera: UBI si pace sau politie si razboi? Cred ca UBI e mai ieftin.
      • -8 (16 voturi)    
       Prietene ... Universal basic income... (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:06)

       BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui xtraterestrul_roman

       Fără un stat polițienesc nu se poate ...
       • +5 (5 voturi)    
        si asta e corect... (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 13:13)

        xtraterestrul_roman [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

        'Daca oamenii ar fi ingeri, nu ar mai fi nevoie de guverne' ... Nu stiu cine a spus-o dar e adevarat. ;)
      • -3 (5 voturi)    
       Un stat sănătos îi educă pe cei săraci (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 10:46)

       hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui xtraterestrul_roman

       și îi elimină pe puturoși (nu le trage un glonț în cap, doar le dă câte o ciorbă până se elimină singuri).
       • +5 (5 voturi)    
        corect (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 13:02)

        xtraterestrul_roman [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

        Sunt multe optiuni printre care si cea enuntata de dvs. Este treaba politicienilor ADEVARATI sa vina cu un design al unei societati prospere. Din pacate ai nostri sunt abia scapati din societatea socialista anterioara lui 1989 (se vede din mentalitatea pe care am descris-o mai sus), n-ai ce sa le ceri. Ei sunt parvenitii, 'new money' , 'nouveau riches'. Poate nepotii lor, avand asigurata o bunastare si o educatie corespunzatoare vor dori sa faca schimbarile necesare catre o societate prospera, asa cum au facut-o fii boierilor acum 150 de ani, intorsi de la studii din Occident. Oricum societatea actuala nu mai este ca acum 150 de ani. Am vrut sa ilustrez ca schimbarile radicale cer timp.
    • -4 (26 voturi)    
     Aiureala (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:42)

     AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

     In primul rand, chiriile si dividendele sunt bani munciti. Cineva a construit casa respectiva si banii trebuie recuperati, cineva a investit in afacerea respectiva si banii trebuie recuperati.
     Apoi, statul nu plateste UBI, cetatenii il platesc din taxe. Adica platesc taxe si primesc UBI, nu mai bine pastrez banii si ma descurc singur?
     Da, prefer sa mor de foame decat sa stau cu mana intinsa ca cersetorul care vrea UBI sau sa fortez vecinii mei sa plateasca taxe ca sa iau eu banii aia ca UBI.
     • +14 (16 voturi)    
      Dividende (Vineri, 26 aprilie 2019, 14:05)

      datornicu [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

      Problema e ok. Stau bine la venituri din dividende. Cam 25% din salariu deja.
      Chirii nu încă.
      Doar ca sunt clar bani primiți fără nici un efort depus de mine.
      Ubi nu e socialism. Citiți și voi ceva.
      Va fi esențial pentru supraviețuirea capitalismului fără joburi care ne așteaptă.
      • -15 (17 voturi)    
       Donează prietene cei 25% din salariu (Vineri, 26 aprilie 2019, 15:55)

       BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

       Pe care îl obții din dividende voluntar celor mai săraci ca tine ...sau nu poți fără că statul să te oblige ... Pentru că ești la fel de ipocrit ca norvegienii care se plângeau că statut odată cu reducerile taxelor va reduce și cheltuielile bugetare cu pomenile ... Iar când statul le-a creat mediul propice să cotizeze VOLUNTAR la bugetul statului ... S-au făcut că plouă...
       businessinsider.com/norway-voluntary-tax-scheme-2017-7
      • -5 (7 voturi)    
       În capitalism lucrează capitalul (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 10:49)

       hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

       Dacă ai dividende, înseamnă că ai depus efort ca să faci capital, ai făcut efort ca să înțelegi în ce să-l investești iar persoana în care l-ai investit îți răsplătește efortul.
    • -14 (22 voturi)    
     Ca orice socislist (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:48)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

     Vrei pomeni dar treaba devine încurcată când e vorba să mai dai și tu ceva. Tu de exemplu, cam cât donezi oamenilor ălora săraci?! Păi vezi?!
    • -6 (26 voturi)    
     Iar banii din chirii și dividende nu sunt... (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:55)

     BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

     Bani nemunciți, ci fructele unor investiții făcute din banii munciți și investiți ... pentru că am muncit pentru banii ăia pe care apoi i-am investit într-un imobil pe care l-am dat unei alte persoane spre folosință în schimbul unei chirii sau pentru banii pe care i-am folosit spre a-i investi în dezvoltarea unei companii care va obține un profit din care îmi va reveni și mie o părticică sub formă de dividende ... La fel cum am muncit pentru banii pe care îi depun într-o bancă pe care aceasta îi va folosi pentru a face diferite investiții din care va avea de câștigat și va trebui să mă recompenseze
     prin dobândă pentru că le-am facilitat acea investiție cu banii mei ... Sau la fel cum statul îmi va plăti dobândă pentru cumpărarea de titluri de stat ... Pentru că am fost destul de drăguț să le împrumut banii mei MUNCIȚI ...
    • -7 (7 voturi)    
     De ce „sumă [de bani]“ și nu 3 mese pe zi? (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 10:43)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

     Oamenii săraci sunt de cele mai multe ori săraci, pentru că nu știu să gestioneze banii, deci e o greșeală să le dai bani, gândind că vor fi folosiți ca să asigure nevoile de bază la un nivel normal (adică omul acela chiar va cumpăra 3 mese pe zi în loc să cumpere 2 cartofi - despre care doar unii dintre noi știm că nu au nutrienți aproape deloc - și 1 litru de țuică).
   • -6 (24 voturi)    
    leapada-te de socialism "garantat" (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:48)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    si de Bernie Sanders, Soros, etc.
    Sau cere viza de Venezuela ..repede, pana nu incepe revolutia.
  • +16 (26 voturi)    
   Ce-ar mai fi bogatii fara saraci? (Vineri, 26 aprilie 2019, 11:50)

   StefanVDragnea [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

   Ca si prostia sau opresiunea, saracia nu o simti niciodata daca te-ai nascut si trait in ea toata viata. Oamenii saraci sunt cei mai fericiti, ei nu au termen de comparatie pentru situatia lor, pentru ei anormalul e normal. A muri netratat in spital e normal, a fura din curtea vecinului e normal, a ingrosa randul celor un milion de tineri care nu apar pe nici o evidenta e normal. Mai ales cand ai 30 ani si arati ca la 60, ai 100 cm in abdomen, traiesti cu bere la PET, chipsuri si seminte, iti da PSD bani cat sa le cumperi si votezi cu ei.

   Invatati de la Mama Rusie, acolo oamenii sunt si mai saraci, si mai oprimati, si mai prosti. Dar sunt fericiti si voteaza cu Putin. Pentru ca acesta le-a aratat prima oara fundul gropii si apoi ii tine la un metru deasupra acestuia, scapand cate-o firmitura si facand problemele cu educatia,exprimarea libera, sanatatea sau calitatea mancarii inexistente, comparabil cu amenintarea de a trai in frig,de a-ti lua copiii la oaste sau de a fi victima traficului de fiinte umane.

   Un caine flamand caruia ii dai o bucatica de carne cand face ceva pentru tine iti va fi mult mai credincios decat unul gras care se uita indiferent la hartanul ce il agiti cu disperare.

   Avem nevoie de oameni saraci.Cu ei facem treaba. Cu ei obtinem voturi ieftine, pe o punga de malai. Lor nu le trebuie spitale si autostrazi pentru a te vota la urmatorul mandat. Ei nu te corecteaza gramatical cand spui o tampenie. Ei nu te reclama la politie cand le calci copiii pe trecerea de pietoni, cand vii beat de la o petrecere si cu viteza mare. E greu sa fii domn intr-o lume de domni. Asa ca o facem mai mica. Si o facem doar a noastra.

   Noapte buna. Va iubim. Ramaneti asa cum sunteti. Noi asa va vrem.
  • +1 (1 vot)    
   de unde ai informatia? (Vineri, 26 aprilie 2019, 20:21)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui datornicu

   Conform CIA Factbook SUA are GINI 45, iar Romania 28. Tarile invecinate cu Romania in topul GINI global sunt Finlanda si Islanda... deci unde este inegalitatea??
 • +9 (23 voturi)    
  O șansă pentru partidele tinere (Vineri, 26 aprilie 2019, 12:25)

  c.radu [utilizator]

  Îi deplâng pe săracii României, săracii noștri, precum și pe cei care, pentru a nu fi în această situație, au ales calea străinătății. Nimic pentru ei, de aproape 30 de ani, din partea guvernanților, mai ales a celor pe care tocmai acești sărmani îi votează.
  Dar văd aici și o șansă pentru PLUS și USR să arate, printr-un program de guvernare limpede și bine comunicat, că lor le pasă și că au soluții pentru a-i scoate din sărăcie. Dacă oamenii ăștia vor simți că există politicieni care chiar se gândesc la ei, cu siguranță îi vor vota.
  • -17 (21 voturi)    
   USR? (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:45)

   AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

   USR nu are o doctrina politica, e doar un partid "anti". E anti-sistem, anti-coruptie, anti-constructii, anti-orice, dar nu e pro-nimic. Si PLUS, exista deja experienta ca se feresc sa faca orice ca sa nu supere pe nimeni. Pardon, fac feribot prin munti daca apuca, asa a promis la TV omul lor de varf (e filmul pe YouTube).
   • +17 (17 voturi)    
    De aia trebuie sa votezi psd (Vineri, 26 aprilie 2019, 16:08)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

    Pt ca e Pro Orice, mai ales Pro Furt. Si btw, cine mai face strazi, spitale, scoli cum face psd pe harta in carioca?
  • -16 (24 voturi)    
   Ehei, ăștia au alte probleme... (Vineri, 26 aprilie 2019, 13:55)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

   Ăștia trebuie să fie fancy & trendy așa că-s preocupați de LGBTQ, de încălzirea globală, de Trump, de problema migranților din Africa și Asia precum și alte chestii nobile fără de care n-o să fie niciodată luați cu adevărat în serios de neomarxiștii adevărații.
   • +11 (13 voturi)    
    hehe (Vineri, 26 aprilie 2019, 18:49)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Ce-i #davaiceas , ai revenit la contul vechi? Jenantilor :-) )))
  • +12 (14 voturi)    
   Îi judecați nedrept (Vineri, 26 aprilie 2019, 15:58)

   c.radu [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

   În campania din 2016 au făcut drumuri multe în toată țara, inclusiv pe la sate. Clotilde Armand a fost foarte activă atunci. Dar e o singură floare, care nu poate aduce primăvara. E nevoie de mai mulți. Și eu, spre deosebire de voi, am încredere că vor face și asta: politică la firul ierbii.
   • -12 (12 voturi)    
    Mai e Clotilde Armand în USR? (Vineri, 26 aprilie 2019, 17:31)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

    Aș fi rămas votant al lor dacă ar fi adoptat o atitudine neutră privind referndumul pentru familie ...
    • +15 (15 voturi)    
     sa fim rezonabili (Vineri, 26 aprilie 2019, 20:40)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

     Nu ai sa gasesti niciodata un partid care sa iti reflecte dorintele 100%.

     Tot cautand asa ceva, intre timp hotii si talharii ajung sa guverneze o tara si sa fure inclusiv de la cei care o asteapta pe Alba-ca-Zapada in politica,
 • +13 (13 voturi)    
  Adevarat (Vineri, 26 aprilie 2019, 19:14)

  V. Istina [utilizator]

  ideea este de un minim bun simt, sa ne amintim de cei care o duc cel mai prost. Si sa incepem de acolo. Pentru ca sunt foarte multi, si a-i ignora nu face decat sa adanceasca problemele tuturor. Oameni needucati, multi probabili alcoolici, poate bolnavi, fara locuri de munca, ori prost platiti, vor fi mereu dependenti de baronii locali, zombificati politic si vor constitui marea masa de manevra a psdului.

  Cand un partid ca reusi sa atraga voturile uitatilor si stirbilor astora (ca sunt asa fie din vina proprie ori a tuturor, nu conteaza) de abia atunci psd va disparea. Pana atunci... borfasii se vor lafai in fotoliile parlamentului!
  • -10 (12 voturi)    
   De ce aștepți că altcineva să facă ceva pentru cei (Vineri, 26 aprilie 2019, 21:32)

   BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   Săraci ... Când poți face tu de bunăvoie și nesilit de nimeni?
  • +9 (9 voturi)    
   in principiu (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 10:58)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   orice om, bun-rau trebuie ajutat cand e la nevoie. Ajutat mai intai, chir cel rau, lenes, indolent, invatat mai apoi "sa pescuiasca". Si daca nu vrea sa invete, silit !
 • +14 (14 voturi)    
  Saracii sunt mai usor de manipulat sa voteze PSD (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 0:20)

  matali [utilizator]

  Acesti oameni napastuiti si saraci nu au acces la o educatie corespunzatoare, sunt mai prost informati si drept urmare mult mai usor de manipulat de catre sistemul de propaganda PSD-ist care de la caderea lui Ceausescu si-a perfectionat in mod constant aparatul de propaganda si manipulare chiar si de santaj indreptat spre aceasta categorie defavorizata, intr-un mod diabolic. Asa ca PSD-ul nu are nici un interes ca romanii sa prospere, sa traiasca mai bine, sa aiba mai multi bani pentru ca acestia din urma vor deveni mai intelepti, mai destupati si nu le vor mai da votul lor.
 • +6 (6 voturi)    
  Saracii (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 18:08)

  aramos [utilizator]

  PSD ii mentine intr-o stare de pauperizare pentru ca astfel pot fi manipulati mai usor, iar adeptii pietii libere nu fac nimic pentru ca sunt speriati de etatism. Astfel se mentine staus quo-ul.
  • -6 (6 voturi)    
   Nu-i adevărat (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 23:18)

   Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui aramos

   Nu PSD îi menține pauperi ci ei, singuri-singurei, votează PSD. E alegerea lor. Și PSD-ul, și sărăcia, sunt alegeri conștiente făcute de pauperi cretini.
   - dacă ești pauper, poți să te tirezi în altă țără unde nu devii super-bogat dar nu mai mori de foame. Problem solved;
   - în ultimii 30 de ani au existat mereu opțiuni non-paupere la vot.

   Așa că hai să nu-i mai scuzăm pe cretini și pe pauperi: sunt pauperi fiindcă așa vor. Dacă era Corea de Nord, da, mai ziceam, dar e o lume liberă în care pauperul poate alege unde să trăiască și ce să voteze.
   • +1 (1 vot)    
    fals (Luni, 29 aprilie 2019, 11:04)

    rivaldi [utilizator] i-a raspuns lui Maica Reteza

    nimeni nu vrea sa fie sarac. Romania este saracita de politicieni care fura si sunt incompetenti.
 • +6 (6 voturi)    
  Am văzut acum câţiva ani (Sâmbătă, 27 aprilie 2019, 19:26)

  calincb [utilizator]

  cam ca şi acum, în preajma Paştelui, o familie (soţ, soţie şi un copil) care îşi număra banii, într-o carmangerie, şi au cumpărat în cele din urmă nişte oase de porc şi ceva untură. Nu ştiu ce masă au reuşit să facă din astea, dar nu aş vrea să mai văd scena din nou. Dar ţara în care trăiesc probabil că îmi va mai oferi ocazia.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by