Parlamentul European își va redenumi o clădire în onoarea lui Sophie Scholl, studenta membră a rezistenței germane ucisă de către naziști în 1943, anunță Politico.

Graffiti comemorativ la adresa lui Sophie Scholl si fratele ei, Hans SchollFoto: Manfred Bail / imageBROKER / Profimedia Images

Anunțul a fost făcut marți de către biroul de presă al legislativului european, acesta anunțând de asemenea că o altă clădire va fi redenumită în onoarea politicienei feministe spaniole Clara Campoamor.

Scholl, executată în 1943 la vârsta de 21 de ani de către naziști, a fost membră a grupului de rezistență Trandafirul Alb care s-a opus regimului hitlerist. Scholl a fost executată prin ghilotinare alături de fratele ei și un prieten al acestora, Christoph Probst.

Campoamor, care a murit în 1972, și-a petrecut viața militând pentru tratamentul egal al femeilor și a ajutat la includerea dreptului la vot pentru femei în constituția spaniolă în 1931.

Parlamentul European a anunțat de asemenea că intenționează să își redenumească una dintre sălile de ședință în onoarea fostului europarlamentar grec Manolis Glezos care a luptat în rezistența anti-nazistă elenă.

Glezos s-a stins din viață anul trecut.