Un pui de urs, adoptat de o familie slovena, despre care se crede ca a fost rapit din cusca sa, a ajuns pana la urma la un adapost din judetul Harghita, unde a fost adus de o asociatie pentru protectia animalelor, relateaza BBC.

Ursuletul Lucky, imbratisand cainele familieiFoto: RTV SLO/ Reuters

Puiul de urs brun i-a cucerit pe sloveni, dupa ce in presa au aparut fotografii in care acesta se juca pe mobila familiei care l-a gasit si adoptat si il imbratisa pe cainele acesteia.

Vezi aici o galerie foto cu Lucky (limba slovena)

Familia a dorit sa ii construiasca o cusca permanenta, dar au fost convinsi ca va creste prea mare si periculos, si ar trebui dus intr-un adapost special.

"Cu o zi inainte ca echipa noastra de experti sa ajunga (sa il ia), cusca a fost sparta si puiul rapit", a declarat Johanna Stadler, director la asociatia Four Paws.

Dupa ce s-a implicat politia si s-a oferit o recompensa de 1.100 de euro, ursul a fost recuperat de la un tanar care sustine ca l-a gasit. Ancheta este in desfasurare.

Puiul are 5 luni si se crede ca a fost abandonat de mama sa. Este cunoscut ca Lucky sau doar Medo (urs in slovena) si a cucerit Slovenia, dupa ce presa i-a dat atentie.

Familia Logar a povestit ca a ajuns la ei in gradina in urma cu doua luni. S-au atasat de el, insa au fost avertizati ca ar putea deveni periculos pentru ei si cainele lor Rottweiler .

Adapostul pentru ursi orfani din Romania pregateste animalele pentru intoarcerea in salbaticie. Medo/Lucky va fi adus inapoi in Slovenia in cativa ani.