Pe mai multe drumuri naționale și pe autostrăzi circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, miercuri seară, din cauza ceții dense, potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax. Porturile Constanța Nord și Constanța Sud – Agigea au fost închise.

CeataFoto: Dreamstime.com

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis miercuri seară că pe foarte multe drumuri importante din țară circulația rutieră se desfășoară dificil, în condiții de vizibilitate redusă, din cauza ceții dense.

Fenomenul este întâlnit în Capitală, pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu – Agigea și pe artere din județele Constanța, Tulcea, Olt, Dolj, Dâmbovița, Călărași, Bacău, Galați, Iași, Vrancea, Arad, Bihor, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu și altele.

Din cauza ceții dense, au fost închise porturile Constanța Nord și Constanța Sud – Agigea.

Pentru a evita accidentele, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

De asemenea, polițiștii atrag atentia pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.