#climatestrike Milioane de oameni au ieșit în stradă în întreaga lume cerând soluții urgente pentru schimbările climatice / În România, câteva sute de tineri au protestat la Ministerul Mediului VIDEO

de A.O.     HotNews.ro
Vineri, 20 septembrie 2019, 18:53 Actualitate | Mediu


Australia
Foto: Twitter
Milioane de oameni din marile capitale ale lumii, de la Sydney la Manila, de la Dhaka la Londra și Paris, au cerut vineri, într-o mișcare fără precedent, acțiuni urgente în ceea ce privește schimbările climatice. Oamenii au protestat pe bulevardele din marile orașe pentru un mediu curat și pentru stoparea schimbărilor climatice.

Mișcarea pentru climă a cuprins 180 de ţări, în care protestatarii au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să ia măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice. Manifestările de vineri au fost inițiate de mișcarea Fridays for Future, o inițiativă la care s-au alăturat oameni din toate clasele sociale și din toate domeniile profesionale.

Oamenii care au ieșit în stradă au cerut să se pună capăt obținerii energiei din combustibili fosili și solicită guvernelor lor să aplice prevederile tratatului climatic internațional de la Paris.

Intitulate #GlobalClimateStrike, protestele vor avea loc până pe 27 septembrie și sunt așteptate milioane de persoane.

Protestul pentru protecţia planetei a început la prima oră, vineri, în Australia, unde aproape o jumătate de milion de persoane, în majoritate tineri au protestat în marile orașe de acolo. Au urmat proteste în toate marile capitale ale lumii, de la Londra la New Delhi.La Londra, sute de mii de persoane au ieșit în stradă:


Printre manifestați a fost și Jeremy Corbin care a ținut un discurs în fața demonstranților: La Paris, oamenii au ocupat câteva ore marile bulevarde:
Manifestări ample au avut loc și în Pakistan:
Una din cele mai mari manifestări pentru climă va avea loc în SUA, la New York și la Boston, unde aproximativ 1,1 milioane elevi au vineri zi liberă. La New York, va vorbi Greta Thunberg, eleva din Suedia de la care a început mișcarea pentru mediu.

La București, câteva sute de persoane, în majoritate tineri, s-au strâns în fața Bilbiotecii Naționale și au mers în marș de protest până la Ministerul Mediului.Protestele au loc înaintea Summit-ului ONU pentru Acțiuni Climatice, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 septembrie. La summit liderii mondiali vor discuta strategiile de atenuare a schimbărilor climatice, inclusiv trecerea de la combustibili fosili la surse de energie regenerabilă.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3398 vizualizari

 • +13 (19 voturi)    
  E bine ca si la noi oamenii constientizeaza (Vineri, 20 septembrie 2019, 19:23)

  arap [utilizator]

  Trebuie pus presiune pe politiceni sa faca ceva, ca altfel ramanem la mana lobby-ului petrolului.
  • -9 (15 voturi)    
   mdeap, hai sa trecem de maine toti la electrice (Vineri, 20 septembrie 2019, 20:58)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui arap

   Ce ziceti? din cate ziceti voi sunt mai ieftine, consuma mai putin, polueaza ZERO, etc.
   Sau nu e asa?
 • -10 (18 voturi)    
  Masina de spalat... (Vineri, 20 septembrie 2019, 20:06)

  marc.andre [utilizator]

  ... creiere!

  Directorul Observatorului Astronomic din Pulkovo, Rusia, Habibullo Abdusamatov, prezenta în anii 2000 situația climatică în acești termeni:
  "Încălzirea globală nu este rezultatul emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă, ci se datorează unui nivel extraordinar de ridicat al razelor solare și amplificării intensității lor pe o lungă durată de timp, extinsă pe aproape tot secolul trecut. Nu este un secret că ridicarea temperaturii oceanelor lumii face să apară emisii de mari cantități de dioxid de carbon (CO2) în atmosferă."
  Conform lui Habibullo Abdusamatov: „Atribuirea efectului de seră proprietăților atmosferei terestre nu se coroborează din punct de vedere științific… În locul pretinsei încălziri climatice, Terra se va confrunta, din contră, cu o diminuare lentă a temperaturilor începând din anii 2012-2015. Gradat, cantitățile de energie solară vor atinge un minim în anul 2040. Aceasta va atrage după sine un ger strașnic între 2055 și 2060.”
  Cel mai mare pericol pe termen lung nu este că lumea va continua să se încălzească ci, dimpotrivă, că un frig extraordinar va începe să se abată asupra locuitorilor pământului. Ori, nu suntem deloc pregătiți pentru așa ceva. „Organizațiile guvernamentale nu vor sub nicio formă să informeze populația asupra acestui subiect. Ele se mulțumesc să vorbească despre gaze cu efect de seră, o adevărată / falsă dezbatere care ascunde situația reală.”
  Aceste informații sunt confirmate în prezent de climatologii chinezi, britanici, de anumite rapoarte de la Pentagon, de la NASA și chiar de unele rapoarte franceze.
  Un studiu realizat de Royal Astronomical Society, organism britanic de cercetare astronomică, afirmă că activitatea solară ar putea să scadă brusc cu 60%, până în anii 2030-2040. Acest fenomen care ar urma să provoace o scădere a temperaturii generale a fost anunțat de Abdusamatov încă de acum 20 de ani.
  • +8 (12 voturi)    
   ironia e... (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 0:45)

   polca [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

   ...ca ai dreptate. Au reusit sa te spele bine. Habibullo Abdusamatov este unul dintre deniers care prezinta teorii pseudo-stiintifice. Participa la conferinte sponsorizate de Heartland Institute, un think tank care respinge consensul stiintific in privinta incalzirii globale si face lobby pentru industria tutunului.

   Abdusamatov bate campii
   https://www.livescience.com/1349-sun-blamed-warming-earth-worlds.html
   • -2 (4 voturi)    
    auzi, dar de Mann ce mai stii? (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 18:40)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui polca

    Omul cu hockey stickul? am auzit ca tocmai ce a pierdut un proces de defaimare. Si ca in continuare tine cu dintii de datele care au condus la la faimosul grafic(fals)
    Grafic care impreuna cu profetiile lui nenea Gore tineau capul de afis al incalzirismului acum 20 de ani.
    Mai tii minte cand se profetea ca in 10-20 de ani zapada va fi istorie cam pe tot teritoriul US si al Europei?
    • +1 (3 voturi)    
     ai auzit prost (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 21:15)

     polca [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     ai citit fake news-ul propagandei petroliste. Nu a pierdut nici un proces si nu a ascuns nici un fel de date. Graficul sau reprezinta adevarul stiintific.

     Judge finds written attack on climate scientist too ludicrous to be libel.

     B.C. Supreme Court Justice Ronald Skolrood criticized Ball at length:

     “… despite Dr. Ball’s history as an academic and a scientist, the Article is rife with errors and inaccuracies, which suggests a lack of attention to detail on Dr. Ball’s part, if not an indifference to the truth.”

     “the Article is poorly written and does not advance credible arguments in favour of Dr. Ball’s theory about the corruption of climate science. Simply put, a reasonably thoughtful and informed person who reads the Article is unlikely to place any stock in Dr. Ball’s views, including his views of Dr. Weaver as a supporter of conventional climate science.”

     Tim Ball used his old age and bad mental health to request the lawsuit to be terminated. After that he hilariously declared victory (as reported by denier blogs.)

     The Hockey Stick is not broken, it’s stronger than ever. The data behind the Stick” was not “cherry picked”. It is affirmed by The National Academy of Sciences (NAS). It’s confirmed and improved by the 4 most comprehensive studies done on the matter (+ ca 150 other studies). New paleo-science further improves the Stick.

     Michael E. Mann took climate change deniers to court. They apologized.

     Who is the Tim Ball?
     Linked to oil industry? Check!
     Creationist? Check!
     Fake expert? Check!

     https://www.quora.com/Why-would-Michael-Mann-who-invented-the-hockey-stick-model-refuse-to-release-his-cherry-picked-research-data-in-a-court-of-law
 • -10 (18 voturi)    
  Axa Terrei e de vina (Vineri, 20 septembrie 2019, 20:18)

  marc.andre [utilizator]

  https://www.naturalnews.com/2019-08-30-nasa-admits-climate-change-not-caused-by-suvs-fossil-fuels.html

  NASA admite ca schimbarea climei (asa-zisa incalzire globala) apare datorita schimbarilor in orbita Terrei in jurul Soarelui, si NU din cauza emisiilor de carbon.
  • +8 (12 voturi)    
   insisti cu tampeniile (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 0:48)

   polca [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

   naturalnews este un site de duzina plin de conspiratii si povesti pentru naivii fara carte.

   NASA nu admite prostii nascocite de inculti.
   https://climate.nasa.gov/causes/
 • -8 (16 voturi)    
  Deja vu (Vineri, 20 septembrie 2019, 20:30)

  Setalcott [utilizator]

  Un fel de Occupy.
 • -11 (19 voturi)    
  Colaps iminent (Vineri, 20 septembrie 2019, 20:31)

  marc.andre [utilizator]

  Colaps iminent al teoriei incalzirii globale, in urma publicarii unei serii de studii care demonstreaza ca activitatile omului sunt responsabile de cresterea cu numai 0,01 grade Celsius a temperaturii atmosferei.
  Asta inseamna ca toate activitatile omului care au fost luate "la tinta" de radicalii ecologisti (arderea combustibililor fosili) nu au in mod real vreun impact masurabil asupra temperaturii atmosferei.

  Finlanda a publicat totul intr-un raport critic numit "Nu exista vreo dovada experimentala asupra schimbarii climatice de natura antropogenica".

  https://arxiv.org/pdf/1907.00165.pdf

  Asadar, intreaga inscenare a "incalzirii globale" este o FRAUDA, iar acest razboi impotriva dioxidului de carbon este generat de o prostie crasa, aroganta, si incompetenta.

  https://www.naturalnews.com/2019-07-12-climate-change-hoax-collapses-new-science-cloud-cover.html

  Alexandria Ocasio-Cortez insista ca, nici mai mult, nici mai putin, "umanitatea va fi distrusa in 12 ani daca nu ne vom opri din arderea combustibililor fosili".
  • +7 (11 voturi)    
   more nonsense (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 1:02)

   polca [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

   Non-peer-reviewed manuscript incorrectly claims natural cloud changes explain global warming
   Many blogs covered this paper without any factchecking (incl. Infowars, Zerohedge, wattsupwiththat, Sputnik, RT, NaturalNews...)

   Scientists' review
   Flawed Reasoning: The authors' argument claims a correlation between cloud cover/relative humidity and global temperature proves that the former caused the latter without investigating whether they have the relationship backwards.

   Inadequate support: The source of their claimed global cloud dataset is not given, and no research on their proposed mechanism for climate change is cited.

   Fails to provide correct physical explanation: The manuscript incorrectly claims that the rise of atmospheric carbon dioxide is caused by release from ocean waters. It also provides no explanation for the claim that an increase in relative humidity causes global cooling.
   https://climatefeedback.org/claimreview/non-peer-reviewed-manuscript-falsely-claims-natural-cloud-changes-can-explain-global-warming/
   • -2 (4 voturi)    
    ai auzit de legea luin Ness? (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 18:45)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui polca

    Fa te rog un experiment simplu
    Ia doua pahare, umplele cu apa carbogazoasa si pune un unul in frigider si altul fara.
    Dupa doua ore spune-mi care din ele a pastrat cel mai mult dioxid de carbon.
    • +1 (3 voturi)    
     publica-ti cercetarile si apoi vorbim (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 21:16)

     polca [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     restul sunt povesti.
 • -7 (11 voturi)    
  green is the new red (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 9:54)

  gelu antigelu [utilizator]

  ce imi sare in ochi este simbolul salutului comunist (pumnul strans) care ”orneaza” intreaga actiune. Probabil ca majoritatea acestor pustani habar n-au ce inseamna.
  Sincer vreau sa vad si eu politicianul care aplica masurile drastice de reducere a consumului de orice. Si care sa mai fie reales apoi! A incercat Macron cu combustibilii dar a renuntat subit dupa miscarea vestelor galbene.
  • +4 (10 voturi)    
   Pustanii stiu mai bine decat adultii (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 11:09)

   elisan [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

   https://www.youtube.com/watch?v=Ae1mUb5EZn0

   Aceasta adolescenta e mai lucida decat multi din Congres care habar nu au pe ce lume traiesc. La sugestia tinerei sa asculte nu la vorbele ei, ci la ceea ce spun oamenii de stiinta, unii ignoranti s-au trezit sa o chestioneze de ce trebuie sa ascultam de stiinta.

   La nivelul asta de igoranta crasa sunt unii ...
   • -3 (7 voturi)    
    bravo (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 12:53)

    gelu antigelu [utilizator] i-a raspuns lui elisan

    Excelent simbol pentru miscarea ecologista! Tre remarci privirea fixa si ideile putine ca sa realizezi ca este doar o marioneta manevrata de terti.
    Astfel de grupuri nu pot produce altceva decat gargara. Sau plimbari cu barcuta. Actiuni de fatada fara nici o valoare practica.
   • -2 (4 voturi)    
    pai hai sa lasam pustanii sa conduca totul (Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 18:49)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui elisan

    Ma intreb de ce oare unul care nu are drept de vot sau sa conduca un autovehicul si nici nu e considerat deplin raspunzator in fata legii daca cominte o infractiune e cu mult mai luminat decat un adult.
    Tineretea e vreo virtute in sine? Sau elanul revolutionar si naivitatea ii face pe adolescenti o masa de manevra perfecta?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by