Actualizat acum

[P] Un nou record în Campania „România Reciclează”: tulcenii au predat către reciclare 12 tone de aparate electrice vechi!

de     Smile Media
Marţi, 2 octombrie 2018, 10:55 Actualitate | Mediu


Romania recicleaza - Tulcea
Foto: Environ
​​Sâmbătă, 29 septembrie, Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea și Servicii Publice SA Tulcea, au colectat deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și bateriile uzate din peste 200 de locuințe.

Tulcenii au predat la punctul special amenajat, circa 700 de echipamente electrice și electronice vechi (televizoare, ventilatoare, imprimante, aparate de uz casnic, ș.a.) și acumulatorii portabili uzați. Simultan, frigiderele, mașinile de spălat vechi și alte aparate voluminoase au fost ridicate de la domiciliu de reprezentanți ai echipelor Environ și Servicii Publice SA Tulcea. În total, 4 echipe au colectat peste 12.000 kg de aparate electrice vechi și 100 kg de baterii uzate, care au fost preluate și predate către reciclare.

    


„Debutul celei de-a doua ediții a campaniei România Reciclează marchează colectarea unor cantități record. Îi mulțumim domnului Primar Constantin Hogea pentru că a făcut front comun cu noi în colectarea a peste 12.000 kg de DEEE, susținând această inițiativă. Le mulțumim și celor de la Servicii Publice SA Tulcea, conduși de domnul Aurel Gheorghiu, pentru implicare și pentru resursele suplimentare pe care ni le-au pus la dispoziție. Fără ajutorul lor nu am fi reușit să atingem această performanță într-un timp atât de scurt! 

Implicarea lor ne confirmă încă o dată că în demararea acțiunilor de colectare și crearea unui sistem de management al deșeurilor funcțional, suportul autorităților locale este fundamental – atât pentru informare, cât și pentru organizare și credibilizare.”
- a declarat Roxana Puia, PR Manager al Asociației Environ.

Toți locuitorii care au predat minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate au fost recompensați cu tichete cadou

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Campania continuă cu Bonțida (8 octombrie, Cluj), Ilva Mică (9 octombrie, Bistrița Năsăud) și Cămărașu (10 octombrie, Cluj). 
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE- urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați. 

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Despre Environ 
Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


933 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by