Judetele Sibiu, Covasna, Brasov, Bihor, Timis, Arad, Caras-Severin, Neamt, Suceava, Cluj Maramures vor fi luni dimineata sub atentionare de Cod galben de vant, iar Bihor, Timis, Arad, Caras-Severin, Alba, Sibiu, Mures, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, precum si Hunedoara vor fi sub atentionare de ploi si lapovita, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

iarna romaneascaFoto: USER UPLOADED

In Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures, la altitudini de peste 1700 de metri, vantul depasi la rafala 80..90km/ora, viscolind ninsoarea determinand scaderea vizibilitatii.

In Neamt si Suceava, vantul va bate, la altitudini de peste 1700 de metri, cu peste 100 km/ora si vor fi semnalate trecator ninsori slabe.

In Bihor, Timis, Arad si Caras Severin, vantul va atinge la rafala 50…50 km/ora, iar la munte 70..80km/ora. De asemenea, aici vor fi si precipitatii sub forma de ploaie.

De asemenea, si la Hunedoara, in zona de munte, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, care pot favoriza depunerea poleiului.

Alba, Sibiu, Mures, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud vor fi sub atentionare de ploi si lapovita, care va favoriza depunerea de polei.

La Sibiu, Covasna si Brasov, vantul va avea intensificari de peste 80…90 de kilometri pe ora.