Pe 22 noiembrie 2017, "Orase Curate", campania nationala ECOTIC dedicata colectarii electricelor si electronicelor uzate din mediul urban, ia startul si in Giurgiu. Campania va incuraja locuitorii sa vina si sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare locale.

Giurgiu OCFoto: ecotic

Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu Girexim, Primaria Municipiului Giurgiu, Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu si Asociatia de Dezvoltare Intracomunitara Giurgiu, continua campania "Orase Curate". Dupa ce a trecut prin peste 20 de orase (Botosani, Filiasi, Targu Mures, Dorohoi, Braila, Piatra Neamt, Galati, Bragadiru, Motru, Radauti, Timisoara, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Vaslui, Comanesti, Baia de Aries, Otopeni, Borsa si Viseu de Sus), campania "Orase Curate" ajunge in Giurgiu intre 22 - 28 noiembrie 2017. Locuitorii din Giurgiu vor fi informati si incurajati sa devina constienti de problema deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din Giurgiu care va preda un deseu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare permanente amplasate pe Str. Gloriei nr. 5 si Aleea Plantelor nr. 25 (L-V, 08:00 - 16:00), precum si la punctele de colectare temporare amplasate pe Str. Nicolae Balanescu si pe Str. Tineretului nr. 55A (zilnic pe perioada campaniei, 10:00 - 16:00), va primi un premiu instant, constand intr-o umbrela.

Pentru preluarea de la domiciliu a deseurilor voluminoase, locuitorii pot suna la numarul de telefon 0756.134.589.

Campania din Giurgiu continua, in anul 2017, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.