In Carpatii de Curbura zapada s-a asezat bine in zona Cabanei Postavaru, dupa ce a nins vineri spre sambata, in timp ce in Parang abia se astern primii fulgi. Meteorologii au anuntat Cod Portocaliu de lapovita si ninsoare in Carpatii Meridionali si de Curbura pana duminica la ora 15.00.

Prima zapada iarna 2017-2018Foto: Cabana SKV Postavarul

La Cabana Postavaru, cota 1600, s-au asternut cativa centimetri buni de zapada, la prima ninsoare din sezon.

Unii se bucura deja de fulgii de zapada.:)

In muntii Parang, inca nu s-a asezat zapada, dar ninge incet.

Cabana La Razvan-Parang/Facebook

De sambata, de la ora 9.00, Carpatii Meridionali si de Curbura se afla sub atentionare de Cod portocaliu de ninsori consistente, pana duminica, ora 15.00. Potrivit meteorologilor, pe creste sunt atentionari de viscol.

In acelasi interval, se afla sub atentionare de Cod portocaliu de ploi si vant judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, unde ploile vor fi temporar abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 l/mp, iar pe arii restranse peste 80...90 l/mp. Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi local 60 km/h, iar incepand din dupa-amiaza zilei de sambata (7 octombrie) in Dobrogea vantul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.