Rovana Plumb: Ministerul Mediului a dat avize pentru explorarea gazelor de sist in Dobrogea
"Ca sa ajungem la exploatare trebuie sa vedem daca avem aceasta resursa si unde o avem. Ori fara explorare nu avem cum sa identificam, deocamdata suntem in faza de explorare. Da, am dat avize pentru Dobrogea, pentru ca nu exista niciun fel de risc. (...) Se trateaza cu foarte mare seriozitate, este clar ca pe explorare, pe tehnologia utilizata, nu exista riscuri in ce priveste mediul, niciun fel de transfer in ceea ce priveste calitatea apei potabile, respectiv infestarea panzei freatice, pentru ca nu se utilizeaza tehnica de fracturare hidraulica. Probabil ca trebuia sa se explice mai de mult acest lucru. Daca s-ar fi explicat, probabil ca si modul in care era receptionata aceasta investitie era altfel facuta. Dar avem nevoie de aceste explorari", a spus Rovana Plumb.
Ea a precizat ca si Bulgaria a inceput partea de prospectiune cu privire la gazele de sist si, in acelasi context, a declarat ca toate tarile membre UE au nevoie de independenta energetica, exploatarea gazelor de sist fiind una dintre solutii, ce a fost preluata atat de Polonia, care este intr-un stadiu avansat, cat si de Marea Britanie in ultima perioada si de alte state membre care sunt in faza de prospectare si de explorare.
Potrivit Rovanei Plumb, din punct de vedere tehnic orice investitie trebuie sa respecte toate normele si regulamentele privind protectia mediului.
"Atat timp cat, in ceea ce priveste explorarea gazelor de sist in Romania, nu se utilizeaza metoda de fracturare hidraulica, din punctul de vedere al protectiei mediului nu exista niciun risc. Asa ca, atat pentru zona Dobrogea, cat si pentru celelalte zone unde s-au solicitat de catre companiile straine licente in ceea ce priveste prospectarea si explorarea, din punct de vedere al mediului se poate elibera acel aviz de mediu, neexistand niciun risc", a explicat ministrul Mediului.
Aceasta a precizat ca pentru a se ajunge la exploatare, trebuie mai intai sa se faca explorarea gazelor de sist, proces care dureaza 5 ani.
"Eu va spun doar din punct de vedere al Ministerului Mediului, cu toata responsabilitatea si seriozitatea, ca nu exista risc de mediu in ceea ce priveste explorarea deoarece nu se utilizeaza tehnologia de fracturare hidraulica. Prima faza o reprezinta componenta de prospectiuni, care inseamna verificarea riscului la cutremur, faza a doua, care dureaza in medie cinci ani de zile, este faza de explorare, respectiv identificarea resursei pe teritoriul statului membru, abia a treia faza, dupa cinci ani de zile, inseamna exploatarea, adica valorificarea eventualei resurse care se identifica in urma explorarii", a spus Rovana Plumb.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
si acum ca sunt la guvernare nu stiu cum sa dea mai repede avize pt gaze de sist si rosia montana.
:)))))))))))
o tara majoritar alcatuita din prosti condusi de niste mincinosi.
1. distrugerea completa a mediului in SUA in primul rand a panzei freatice
care alimenteaza fantani, izvoare, rauri
Filmul Gasland tradus in Romana:
http://vimeo.com/57486925
2. - apa potabila care ia foc la robinet
(vezi filmul pe:
http://www.youtube.com/watch?v=4LBjSXWQRV8
3. cutremure la Blackpool UK
Shale gas, NW England earthquakes, and UK regulation Briefing note for DECC SAG
https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/66758/5223-shale-gas-nw-england-earthquakes-briefing.pdf
"Two earthquakes occurred on the same fault, certainly linked to drilling
and within hours of the fracturing."
4. Substante periculoase injectate la fracturare:
Metanol (alcool metilic) – toxic-letal
Etilenglicol (1, 2 – etandiol) – malformant, induce ca?exie
BTEX (emulsie din benzen, toluen, etilbenzen ?i xilen) – cancerigen, toxic-letal
Naftalina – cancerigen, volatil
Xilen (dimetilbenzen) – presupus cancerigen, mutagen
Acid clorhidric – biocid, puternic reactiv
Toluen (Toluol sau Metilbenzen) – puternic cancerigen, afecteaza sistemul nervos central (SNC)
Etilbenzen (feniletan) – presupus cancerigen
Dietanolamina (2, 2 – iminodietanol)
Formaldehida (Aldehida formica) – cancerigen, afecteaza sistemul nervos central (SNC)
Acid sulfuric – cancerigen, biogen, puternic reactiv
Tiouree – cancerigen, volatil
Clorura de benzil – cancerigen
Cumen (Izopropilbenzen) – toxic-letal
Acid nitrilotriacetic – cancerigen, toxi
Altfel, era destul de evident ca alex1234 nu inventase toate alea, ci le luase si el de pe undeva, nu crezi?
Mergi direct la 01h36m00s daca n-ai rabdare sa vezi tot. Surprise!
eu v-am trimis pe voi la cursuri de chimie aplicata?
Poate acu incep sa inteleaga si credulii c-au votat toti hotii si impostorii doar pentru ca nu erau din PDL.
Pana nu se spala lestul comunist din tara asta, nu o sa vezi nimic bun!
Si dupa ce se spala ala, trebuie sa se spele cel securistic.
Si dupa aceea, va trebui sa mai treaca 1.000 ani; poate dupa aceea se mai poate face ceva!
e prietenul Plagiatorului platit sa injure Biserica
nu sa protesteze la infectarea si otravirea panzei freatice
l-ati mai auzit pe Cernea de gazele de sist sau de cianuri?
Dar daca crapa Bulgaria, trebuie sa crapam si noi?
O resursa de mai mare importanta este apa potabila din panza freatica...gazu' il mai ardem acum si inca 15 ani maxim...
Franța și Bulgaria, țările cu cele mai mari rezerve de gaze de șist din Europa au interzis prin lege exploatarea gazelor de șist prin fracturare!
Amănunte, aici:
[1] http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16626580
[2] http://www.euractiv.com/energy/us-tells-bulgaria-shale-gas-safe-news-510616
Daca te uiti pe Discovery la emisiuni de consultanta , constati ca , consilierii din tarile precum SUA, Anglia, Germania... sunt toti trecuti de 60-70 de ani, cu tone de experienta , harsiti , care dau unda verde ministrului sa i-a o decizie numai dupa ce se consulta cu academicieni, specialisti.. In ministere sunt consilieri nepoate, nepotei, prieteni de familie ... , cum pot acestia s-o consilieze pe doamna Pb.
In plus , ONG-rile au atentionat, au dat exemple , au postat materiale, si spuneti dumneavoastra , cine sa le citeasca , interpreteze, informeze corect care sunt preturile pe care le va plati Romania .
De altfel cu siguranta atunci cind clantaii aflati la maneta de decizie nu vor mai fi decit niste epave prin fundul curtii vor afla si ei de la Tv ca niste nenorociti au distrus , prin decizile lor- de parca tara le-a apartinut, ca au facut un rau imens Romanie, subsolului ei, apei freatice.
Dar nu conteaza, conturile sunt asezate, poate plecati prin alta parti, sau poate asezati in alte zari cu copii si cu nepoti ca acolo nu-i poluat.
In concluzie , intr-o zi ,peste niste ani , gazul o sa-l avem si in fundulet nu numai la ureche .
Multumim clasei conducatoare a Romaniei pentru superbele decizii luate spre binele poporului acestei tari , multumim ca fac numai atit rau si nu mai mult ca sa traim si mai bine , multumim nenorocitii dracului ca penrtu interesele voastre distrugeti viitorul generatiilor viitoare din aceasta tara . Sie doamna Pb cum se traduce Dezvoltare Durabila , sa-i spunem noi.
Folosirea resurselor actuale fara a compromite nevoile generatiilor viitoare.
De ce sa se ocupe cu reimpadurirea, cu refacerea lizierelor de padure la campie si de-a lungul drumurilor, mai bine desertificam totul si distrugem si subsolul.
La asa prim ministru Plagiator Ponta asa ministru al mediului.
ok! n-o sa se foloseasca "fracturarea" la explorare! Bine! Deci care e metoda ce se va folosi?
Ghici, ghicitoarea mea!
PS: pentru cei foarte prosti care cred ca Ponta are ceva creier atunci cand sustine ca vom avea de castigat noi ca romani mai fac o singura incercare: fratilor (din pacate), companiile care vor extrage gazele de sist sunt companii private axate pe profit. GAZUL SE VA SCUMPI. Cei mai multi dintre noi chiar merita aceasta scumpire.