​Recomandări, obligații, stare de urgență, izolare, carantină... Cuvinte care până acum o lună păreau în cel mai rău caz neobișnuite, capătă sensuri sumbre de câteva zile încoace. Fiecare dintre noi trebuie să-și ajusteze așteptările, să privească lumea prin lentile cu care nu eram obișnuiți și să fie pregătit să reacționeze rapid după cum o impun noile condiții. Situația este similară și în domeniul transporturilor: constatăm un blocaj major pe fondul crizei mondiale, se vorbește de coridoare de transport, de păstrarea șoferilor în carantină la trecerea granițelor, de securitatea mărfurilor...

Cum organizăm haosul cu aplicațiile de management al flotei autoFoto: Viasat Group

Cât de pregătiți suntem să facem față acestui haos generalizat? Fără a avea pretenția că rezolvă integral problemele, soluțiile de tip fleet management au acest avantaj de a crea ordine atât activitatea vehiculelor, cât și în activitatea firmei ca întreg. Special concepute pentru necesitățile din trafic, soluțiile de management al flotelor auto dau posibilitatea de a găsi variante optime de transport chiar și în cele mai vitrege condiții. Mereu adaptate și actualizate periodic pentru a corespunde celor mai noi situații, ele pot constitui soluția ideală indiferent de tipul flotei sau numărul de mașini din care aceasta este compusă.

Pachetele ViaTrack sunt concepute astfel încât să corespundă flotelor auto mici și medii (vânzări, distribuție, servicii), dar și flotelor de camioane (transport intern și internațional, distribuție, construcții, salubritate). Mai mult chiar, serviciul poate fi personalizat, generând rapoarte complexe, în funcție de necesitățile fiecărei companii.

Și cum rămâne cu siguranța? O categorie importantă de oameni sunt permanent pe teren, iar activitatea lor trebuie riguros organizată și coordonată. Toate firmele de transport lucrează intens pentru a asigura stocurile necesare magazinelor alimentare, farmaciilor, fabricilor. Iar în aceste momente decisive pentru coordonarea activității, companiile de transport și managerii de flotă care se ocupă de coordonare trebuie să știe care e disponibilitatea mașinilor, timpul necesar pentru a ajunge la o destinație, traseul pe care îl poate urma o mașină ținând cont de noile condiții de trafic.

Ca manager de flotă ești permanent pus în situația de a lua contact cu oameni veniți din toate colțurile lumii, de a verifica și controla un trafic ce acoperă arii largi, mai mult sau mai puțin atinse de virusul care ne dă atâtea bătăi de cap. Mai mult ca niciodată, acum înțelegi avantajele unui serviciu de management auto cum este ViaTrack: tot ceea ce făceai înainte prin contact direct cu oamenii, poate fi făcut acum de la distanță prin intermediul unui site sau a unei aplicații - pentru că ViaTrack e soluția ideală de management al flotei auto de la distanță. În plus, nici măcar nu trebuie să pleci de acasă, noul tău birou poate fi ținut chiar în buzunar și-l poți lua cu tine oriunde. Pe scurt, muncești de acasă la fel de eficient și-ți protejezi sănătatea și familia, evitând contactul inutil cu persoane ce ar putea fi infectate, generând online toate rapoartele automatizate de care ai nevoie în activitatea ta.

Indiferent de pachetul ales, toate detaliile referitoare la flote și rapoartele dorite pot fi accesate 24/7 prin aplicațiaViaTrackdisponibilă atât pentru desktop, cât și pentru telefoanele mobile. La care se adaugă suport helpdesk 8 ore/zi pentru îndrumare de specialitate de la profesioniștii Viasat. Pentru servicii complementare de monitorizare, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems sau solicită ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro.