O geantă de mână minusculă cu dimensiunile de doar 657 x 222 x 700 microni a fost vândută cu 63.000 de dolari la o licitație online ce a avut loc miercuri.

Micro-geanta de manaFoto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Abia vizibilă cu ochiul liber, geanta de o culoare galben-verzui a fost inspirată de un desing popular al Louis Vuitton, deși ea a fost creată de un colectiv de artiști din New York, nu faimoasa casă de modă propriu-zis.

MSCHF, grupul de artiști din Brooklyn care a creat geanta pe care au numit-o nu foarte creativ „Geant de mână microscopică”, spune că aceasta poate trece prin ochiul unui ac și că este mai mică decât un bob de sare (deși asta ar putea depinde la ce fel de sare te raportezi).

Obiectul a fost produs prin polimerizare cu doi fotoni, o tehnologie de fabricație care folosește imprimarea 3D pentru a scoate componente de plastic la dimensiuni microscopice.

Geanta a fost vândută alături de un microscop dotat cu un ecran digital pentru ca ea să poată fi văzută mai ușor.

Același grup de artiști a creat și „Pantofii Satanei”

Fondat în 2016, MSCHF a ajuns de mai multe ori pe prima pagină a ziarelor datorită actelor sale de frondă care de cele mai multe ori ironizează ceea ce grupul descrie drept capitalismul de consum.

În urmă cu doi ani Nike a dat în judecată colectivul de artiști, după ce membrii săi au lansat „Pantofii Satanei/ Satan Shoes”, adidași Nike modificați care conţin, în tălpi, o picătură de sânge uman real.

Pantofii sport de 1.018 dolari, pe care sunt inspcripţionate o cruce întoarsă, o pentagramă şi „Luke 10:18” (Luca 10:18), au fost realizaţi folosind un model Nike Air Max din 1997. MSCHF a lansat 666 astfel de perechi, în colaborare cu rapperul Lil Nas X, şi a spus că au fost vândute toate în mai puţin de 1 minut.

În cele din urmă Nike și MSCHF au pus capăt disputei printr-o înțelegere în afara instanței.